logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć włącznik bezprzewodowy ORNO OR-SH-1704 w puszce?

kgrabowski 17 Mar 2018 00:14 2694 3
REKLAMA
  • #1 17108366
    kgrabowski
    Poziom 2  
    witam
    chce podlaczyc wlacznik bezprzewodowy ORNO OR-SH-1704 w puszcze. obecnie mam trzy kable podlaczone do wlacznika z dwoma przyciskami (włącznik firmy ospel).Kazdy włącznik odpwiada za imna oprawe. podlaczenia wyglada tak ze mam jeden kabel L i dwa N. Chcialbym aby wlacznik bezprzewodowy odpwiedzialny byla za jedma oprawe. probowalem to spiac na rozne sposoby i nic z tego. czy ktos moze pomoc?
  • REKLAMA
  • #2 17108392
    zster

Poziom 28  
    Ocena: 69
    kgrabowski napisał:
    mam jeden kabel L i dwa N.

Nie, nie masz ;) Masz L i dwa zasilające oprawy. Wyłącznik ORNO do pracy potrzebuje do L i N. Tobie w puszce brakuje N, więc bez "dociągnięcia" go do tej puszki nic z tego nie będzie...
    Konto firmowe:
    Pracownia Elektroniczna Zdzisław Kasprzyk
    Podegrodzie, Podegrodzie, 33-386 | Strona WWW: z-ster.pl
  • REKLAMA
  • #3 17109276
    kgrabowski
    Poziom 2  
    ok dzięki za informacje.
    rozumiem ze nie ma takich wlacznikow co ogarnelby ten problem. czy zostaje jedynie opcja podlaczenia tuz przy oprawie?
  • #4 17109283
    zster

Poziom 28  
    Ocena: 69
    Jeski do lampy idą z puszki 3 przewody a w lampie masz dostęp do N, to za cenę jednego przewodu można puścić N "z powrotem do puszki". Wtedy zostaje Ci jeden obwód na lampę. Jeśli nie ma innej możliwości pociągnięcia N do tej puszki, to jest to jedyny sposób ( prócz połączenia tego wyłącznika właśnie przy oprawie).
    Konto firmowe:
    Pracownia Elektroniczna Zdzisław Kasprzyk
    Podegrodzie, Podegrodzie, 33-386 | Strona WWW: z-ster.pl
REKLAMA