Ja przytoczyłem to porównanie tylko ze względu na nie wiem na rodzaj, typ użytych pamięci w formie kostek ale czemu by nie odwrotnie takich pamięci flash jak RAM hehehehe ;~)
Teraz do rzeczy znalazłem gdzieś na amerykańskiej stronie coś o nazwie "GarminCure3" program "by kunix" do flashowania oraz jakieś pliki naprawcze nuvi13xxand14xxseries_GCDFile__590.gcd - 610,620,630 oraz drugi typ nuvi13xxand14xxseries_GCDFile-MTK__590 końcówki są takie same ale jest dodatek MTK. Ktoś mnie uświadomi czy to mnie będzie w stanie rozwiązać i ożywić mojego GARMINa.
Opis Jak Tym Działałem i Pojawił Się Błąd.
Otwieram jakikolwiek plik z tych wymienionych tworzy mi to inny plik po naciśnięciu opcji Update.exe w Cure3 przykładowo traki "097201000590.rgn" w tymczasowym folderze, otwieram folder kopiuję bezpośrednio tam gdzie znajduje się rozpakowany program GarminCure3 wraz z Updaterem. Klikam ikonę programu Updater, plik .rgn jest automatycznie wczytany przez program zmieniam w nim na opcję USB. No i tu zaczynają się schody. Obok opcji USB jest pole szare w momencie gdy przyciskam w navi przycisk power i podłączam do PC ok. 5-6 sek. pojawia się nuvi13xxand14xxseries ... widzę tylko tyle tego ciągu. W chwili gdy się to wyświetla trzeba kliknąć OK. Pojawiło mi się okienko z procentami działania RAZ i TYLKO RAZ chwilę później, nawet nie ruszyło 1% pojawia się błąd. Nie zrobiłem głupi printscrina próbowałem później wielokrotnie nie udało mi się powtórzyć tego działania. Powiadamia mnie żeby sprawdzić kabel i tam jakieś inne. Acha navi musi być wyłączona przed podpięciem do PC oraz ponoć muszę trzymać palec w lewym górnym koncie ekranu. Tylko nie wiem czy coś robię źle czy po prostu sprzęt PC musi być wyposażony jakoś specjalnie. O co w tym wszystkim chodzi. Ktoś łapie o czym jak piszę i zna ten program i procedury ??
Zdjęcia z Działania