logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kierownica Thrustmaster 458 Italia nie wraca do centrum po skręcie

Olgierd002 17 Mar 2018 11:09 4182 5
REKLAMA
  • #1 17108856
    Olgierd002
    Poziom 7  
    Witam
    Dostałem na święta kierownice komputerową Thrustmaster 458 Italia. Jak do tej pory wszystko śmigało poprawnie. Dopiero jakis czas temu napotkałem problem ze skracaniem w grach typu Need For Speed z 2012 czy chociażby Euro Truck Simulator 2. Problem polega mianowicie na tym, że kierownica przywrócona po skręcie do punktu centralnego nadal skręca. Jedynym sposobem na jazdę prosto jest kombinowanie ze skracaniem w prawo i lewo, lecz gdy za mocno skręci sie w drugą stronę zostaje podobnie jak wcześniej tylko na odwrót.
    Prosze o jak najszybszą pomoc.
    Z góry dziękuję.
    Pozdrawiam 😁
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17108869
    Olgierd002
    Poziom 7  
    Czy istnieje jakaś inna możliwość? O ile dobrze mi sie wydaje to po rozkręceniu i lutowaniu nie bedzie możliwe ewentualne oddanie na gwarancje. A może sie okazać, że lutowanie i tak nic nie da, prawda ?
  • REKLAMA
  • #4 17108878
    kiss39
    Poziom 39  
    Ocena: 636
    Olgierd002 napisał:
    Czy istnieje jakaś inna możliwość? O ile dobrze mi sie wydaje to po rozkręceniu i lutowaniu nie będzie możliwe ewentualne oddanie na gwarancje

Myślałem, ze kierowca jest już po gwarancji - i teraz spojrzałem na Twoj profil Kierownicę oddaj , bo sam tego nie nie naprawisz. Kierownica jest na czujnikach halla i ma mechanizm.
  • REKLAMA
  • #5 17108881
    Olgierd002
    Poziom 7  
    Ok, chyba tak zrobię. Dzięki za pomoc 😉
  • #6 19150503
    ken299
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Olgierd002 napisał:
    Witam
    Dostałem na święta kierownice komputerową Thrustmaster 458 Italia. Jak do tej pory wszystko śmigało poprawnie. Dopiero jakis czas temu napotkałem problem ze skracaniem w grach typu Need For Speed z 2012 czy chociażby Euro Truck Simulator 2. Problem polega mianowicie na tym, że kierownica przywrócona po skręcie do punktu centralnego nadal skręca. Jedynym sposobem na jazdę prosto jest kombinowanie ze skracaniem w prawo i lewo, lecz gdy za mocno skręci sie w drugą stronę zostaje podobnie jak wcześniej tylko na odwrót.
    Prosze o jak najszybszą pomoc.
    Z góry dziękuję.
    Pozdrawiam 😁
    Witam mam ten sam problem,pomaga "kalibracja czułości" w grach gdzie X ustawiamy zaawansowane ustawienia,ale jest to uciążliwe bo trzeba robić to za każdym uruchomieniem konsoli, zanim ustawie czułość mam te same objawy czyli kierownica sama skręca i zależnie od zadanej pozycji, co jest nie tak,kierownica odkupiona jak nowa ,używana wcześniej na kompie,przez poprzednika było ok, po podłączeniu na xboxie 360(dedykowana do tej konsoli) objawy takie jak wyżej
REKLAMA