logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jaką wyrzynarkę do 300zł?

ketonek 17 Mar 2018 11:48 9957 9
REKLAMA
  • #1 17108914
    ketonek
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Witam, poszukuje wyrzynarki do 300 zł do zastosowań domowych. Ważne dla mnie jest przede wszystkim żeby wyrzynarka cięła prosto, nie sprawiała problemów. Nie potrzebuję wodotrysków w postaci lasera (który i tak nie działa) czy tam światełek led. Zastanawiam się teraz nad Makitą 4239, ale nie posiada bez narzędziowego wymieniania brzeszczota (chociaż jestem w stanie jakoś z tym żyć), ale martwi mnie też słaba moc. Na rynku są jeszcze inne urządzenia, np: BLACK&DECKER KS901PEK, Einhell TH-JS 85, Skil 4581 CA, Ryobi R18JS-0, czy coś innego?

Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #3 17109182
    ketonek
    Poziom 9  
    Dołożyć tyle to raczej mogę, ale jeszcze poczekam, może ktoś jeszcze inny pomysł będzie miał, a jak nie, to wezmę tego bosha
  • REKLAMA
  • #4 17118300
    witoj
    Poziom 30  
    Ocena: 138
    Nic solidniejszego niż tego Boscha niema w tej cenie, Makita 4239 też jest ok, co do świecidełek laser to faktycznie nie potrzebne ale doświetlenie linii cięcia (szczególnie nie prostych) bardzo przydatne.
  • #5 17119212
    wiesiekmisiek
    Poziom 33  
    Ocena: 522
    Nie zapomnij kupić dobrych brzeszczotów (nie żałuj pieniędzy na nie), gdyż w przeciwnym wypadku nawet jeżeli kupisz najdroższą i najbardziej rozreklamowaną wyrzynarkę to i tak lichy brzeszczot będzie prowadził swoją linię cięcia. Wyrzynarka jednak powinna mieć szybką i beznarzędziową wymianę brzeszczotu, regulację obrotów, podświetlenie miejsca pracy, możliwość podłączenia do odkurzacza przemysłowego (przydatne do prac w mieszkaniu). Moc to minimum 500 W (ale te prawdziwe 500W).
  • REKLAMA
  • #6 17123206
    ketonek
    Poziom 9  
    Już tego boscha mam w domu, na razie wydaje się solidny, a jakie brzeszczoty polecacie?
  • #8 17123537
    wiesiekmisiek
    Poziom 33  
    Ocena: 522
    Ja kupuję brzeszczoty oryginalne z Bosha, idą jak w masło (oczywiście do pracy w drewnie). Są one droższe od tych wyżej zaprezentowanych, ale mówię szczerze warte swojej ceny. Kup na początek 2 lub 5 sztuk w blisterze i przetnij cokolwiek nawet w twardym drewnie to przekonasz się o czym piszę.
  • REKLAMA
  • #9 17126052
    ketonek
    Poziom 9  
    Tak też zrobię, dziękuję za pomoc. T/C
  • #10 17126055
    ketonek
    Poziom 9  
    Tak też zrobię, dziękuję za pomoc. T/C

Dodano po 1 [minuty]:

Zakup wyrzynarki polecanej przez forumowiczów

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje wyrzynarki do 300 zł do zastosowań domowych, z naciskiem na prostotę cięcia i niezawodność. Rozważa model Makita 4239, ale obawia się o jego moc i brak beznarzędziowej wymiany brzeszczotu. Forumowicze polecają model Bosch GST 8000 E, który jest nieco droższy, ale uznawany za solidniejszy. Wskazują również na znaczenie jakości brzeszczotów, sugerując zakup oryginalnych brzeszczotów Bosha dla lepszej wydajności. Użytkownik zdecydował się na zakup wyrzynarki polecanej przez forumowiczów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA