logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana sitka/perlatora w baterii- dobór elementów

pwn 17 Mar 2018 14:27 11175 3
  • #1 17109266
    pwn
    Poziom 10  
    Dzień dobry,

W baterii kuchennej wypadło plastikowe sitko a dokładnie zużył się metal je trzymający. Czy jest możliwość kupienia samego sitka lub całej końcówki (tzn tej tulei z dwoma gwintami) lub zamontowania perlatora?
    Jeżeli tak to prosiłbym o namiar.
    Niestety nie znam marki/modelu (kran ma około 15 lat.)
    Dodam, że otwór w tulei ma średnice 20mm i jest gładki tzn. sitko wchodzi na wcisk, samo sitko ma średnice: część plastikowa - 19mm, część metalowa a raczej to co z niej zostało - 18.5 mm

Wymiana sitka/perlatora w baterii- dobór elementów Wymiana sitka/perlatora w baterii- dobór elementów Wymiana sitka/perlatora w baterii- dobór elementów

Pozdrawiam,
    Michał
  • Pomocny post
    #2 17109326
    tkaczu1
    Poziom 17  
    Ocena: 92
    Powinno się udać dokupić cały perlator z samymi sitkami się nie spotkałem.Weź całość do jakiegoś sklepu wod.-kan i coś dopasujesz jak nie spasuje gwint to przełożysz samo sitko.
  • Pomocny post
    #3 17109370
    mieszaczwcz
    Poziom 31  
    Ocena: 258
    Osobiście nie spotkałem wkładów perlatora do wymiany , nawet jak by były to były by niewiele tańsze jak nowy ,
    producentowi nie opłaciło by się taka produkcja, a jak już jechać po bandzie to uformuj taki
    "wkład" z odpowiednio ugniecionego kuchennego druciaka ze stali nierdzewnej ,
    taką wieś robiłem kiedyś jak sobie naprawiałem tłumik w motocyklu WSK.
    A najlepiej po rozkręceniu całość potrzymaj w odkamieniaczu lub na noc do octu.
  • #4 17109960
    pwn
    Poziom 10  
    Dzieki za odpowiedzi.
    Może się mylę ale metalowy element z dwoma gwintami wygląda na specyficzny dla tego kranu. Nie umiem w internecie znaleźć nic podobnego.

Wydaje mi się więc, że najlepszy były faktycznie wkład do perlatora o średnicy 20mm włożony na wcisk. Jeżeli uda się coś takiego znaleźć.
REKLAMA