logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6610i - jak połączyć z internetem za granicą przez GPRS?

Gustavo 18 Sie 2005 08:07 1226 5
REKLAMA
  • #1 1743305
    Gustavo
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Pytanie w imieniu kolegi. Szukałem trochę w archiwum ale właściwie nie znalazełam odpowiedzi. Kolega chce się łączyć z netem (ma laptopa) w podrózy. Telefon jest na kartę Idea POP, ale nie ma simlocka i kolega chce w innych krajach (np. w Peru) kupowac karty pre-paid lokalnych operatorów. Pytania są takie:

1. Czy do połączenia wystarczy kabelek DKU-5 czy potrzebny jest jakis inny, specjalny ?
    2. Czy wybrać połączenie typu GPRS z opłatą za ilośc danych czy tradycyjną za czas połączenie ? Kolega chce tylko odbierac i wysyłąc maile z zaącznikami w Wordzie , zawierającymi czasem nieskomplikowaną grafikę, typu rysunki techniczne w jpg.
    3. Jak skonfigurować połączenie dla obu powyższych opcji ? Na stronie Idei tego nie mogę znaleźć. Co prawda w necie znalazłem taki opis, ale dotyczący Linuxa, a kolega ma Win XP.

Z góry dzięki za pomoc. Myślę, że takie info przyda się wielu userom.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1743406
    norb86
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    ad.1. Kabel DKU-5 powinien wystarczyć
    ad.2. Do połączenia z netem przez laptopa sieć udostępnia inne ustawienia i inny numer telefonu z którym trzeba się połączyc
    ad.3. Nie mam pojęcia, ale chyba niezbędny jest PC Suite, najlepiej w jak najnowszej wersji
  • REKLAMA
  • #3 1743425
    Gustavo
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    norb86 napisał:
    ad.1. Kabel DKU-5 powinien wystarczyć
    ad.2. Do połączenia z netem przez laptopa sieć udostępnia inne ustawienia i inny numer telefonu z którym trzeba się połączyc
    ad.3. Nie mam pojęcia, ale chyba niezbędny jest PC Suite, najlepiej w jak najnowszej wersji

Dzieki. ale na stronie Idei własnie znalazłem http://www.idea.pl/portal/map/map/services?target=SC_CONNECT&serviceId=69696
    Chyba więc w telefonach na kartę nie mozna wybrac opcji GPRS...
  • REKLAMA
  • #4 1743773
    norb86
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    Można, na tej stronie jest cennik do starych planów taryfowych: Weekend Hit Max.
    W NowymPOPie chyba też jst internet po GPRS. Trzeba zadzwonić do BOKu pod *22, to oni na pewno wszystko co trzeba powiedzą.
  • REKLAMA
  • #5 2760225
    skrzat_bu
    Poziom 13  
    Ocena: 21
    Witam
    A może ktoś wie czy przez kabel FBUS da się podłaczyć do internetu??
  • #6 2760277
    fido
    Poziom 26  
    Ocena: 132
    norb86 napisał:
    Można, na tej stronie jest cennik do starych planów taryfowych: Weekend Hit Max.
    W NowymPOPie chyba też jst internet po GPRS. Trzeba zadzwonić do BOKu pod *22, to oni na pewno wszystko co trzeba powiedzą.

teraz chyba nr BOK'u jest *100 a ja kiedys uzywalem do laczenie sie z internetem nokii 6610i i podczerwieni, ze strony noki sciagnolem stery do tego tel i bylo wszystko ok no i tel musilem miec ustawiony w odpowiedni sposob a karte mialem na aboanament nie wiem jak jest w POPie
REKLAMA