logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterownik TECH ST-280 nie współpracuje z piecem Defro - błąd komunikacji

adiva22 18 Mar 2018 12:08 3597 7
  • #1 17111240
    adiva22
    Poziom 9  
    Ocena: 21
    pomocy.Posiadam piec defro ze sterownikiem K1pv4 i chcialem do niego podłączyc sterownik pokojowy TECH ST-280 , ale po podłączeniu sterownika do pieca i włączenie w menu opcji sterownik TECH na sterowniku pokojowym wyswietla sie komunikat ze podlaczono nieprawidlowy sterownik . Po konsultacji z serwisem defro powiedzieli mi ze musi byc sterownik z logo defro , chociarz to są takie same sterowniki różnią się tylko logiem , jeden i drugi jest robiony przez firme TECH . Czy mial ktos kiedys podobny problem i czy mozna to jakoß obejsc ?
  • #3 18326551
    walter6
    Poziom 1  
    Pomoże zmiana oprogramowania sterownika pokojowego dedykowanego do Defro
  • #5 19760138
    Miklosxxx
    Poziom 2  
    Czy mogę prosić o SPK Lux 4.6.0? Dziękuję
  • #7 19761610
    Miklosxxx
    Poziom 2  
    Bardzo piękne dziękuję
  • #8 21325025
    bjnkosmetykasamochod
    Poziom 1  
    Witam, mam teraz podobny problem z Modułem WiFi RS, przez moją nie świadomość przy zakupie modemu kupiłem Moduł Wfi bez loga DEFRO czy da się coś z tym zrobić żeby nie wywalić kasy na Moduł dedykowany do DEFRO Moduł WiFi na ścianie z ekranem wyświetlającym sieć KOTŁOWNIA 2.4. Ekran sterownika pieca DEFRO z wyświetlanymi parametrami temperatury.

Dodano po 9 [minuty]:

Witam, mam teraz podobny problem z Modułem WiFi RS, przez moją nie świadomość przy zakupie modemu kupiłem Moduł Wfi bez loga DEFRO czy da się coś z tym zrobić żeby nie wywalić kasy na Moduł dedykowany do DEFRO Moduł WiFi na ścianie z ekranem wyświetlającym sieć KOTŁOWNIA 2.4. Ekran sterownika pieca DEFRO z wyświetlanymi parametrami temperatury.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik napotkał problem z komunikacją między piecem Defro a pokojowym sterownikiem TECH ST-280, który wyświetlał komunikat o nieprawidłowym sterowniku. Serwis Defro zasugerował, że do pieca powinien być podłączony sterownik z logo Defro, mimo że oba sterowniki są produkowane przez firmę TECH. W odpowiedziach użytkownicy dzielili się doświadczeniami, sugerując, że zmiana oprogramowania na dedykowane dla Defro może rozwiązać problem. Niektórzy z powodzeniem podłączyli model ST-281 po wgraniu odpowiedniego oprogramowania (SPK LUX v.4.6.0). Inny użytkownik zgłosił podobny problem z modułem WiFi RS bez logo Defro, pytając o możliwe rozwiązania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA