logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kiano intelect x3 hd + - Zaczepienia klawiatury do ekranu

bartekhastu 19 Mar 2018 20:13 3771 4
REKLAMA
  • #1 17114693
    bartekhastu
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam
    Właśnie zakupiłem ten tablet /laptop i jedna rzecz mnie zdziwiła. Mianowicie, klawiatura podłączona do ekranu nie trzyma się na żadnych magnesach/zaczepach. Kiedy urządzenie postawie pionowo klawiatura poprostu się odpinana i odpada. Utrudnia to prace kiedy mam laptopa na kolanach bo często klawiatura nie łączy. Nie wiem czy tak to wygląda oryginalne czy poprostu mam wadliwy model?
    Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam ;-)
  • REKLAMA
  • #2 17115027
    0__0
    Poziom 31  
    Ocena: 101
    A masz nówkę czy używkę? Może ktoś go rozbierał i nie włożył magnesów na miejsce. Jak masz pod ręką jakiś magnes to sprawdż czy przyciąga w tablecie i docku w miejscach połączenia.
  • REKLAMA
  • #3 17115072
    bartekhastu
    Poziom 8  
    Nowy prosto ze sklepu. Niestety nie mam magnesu. Ale przyłożyłem ostrze noża do obudowy ekranu u w niektórych miejscach przyciąga. Ale nad miejscami w które wchodzą te bolce od klawiatury akurat nie przyciąga. W samych otworach na te bolce też nic nie przyciąga.
  • REKLAMA
  • #4 17115899
    0__0
    Poziom 31  
    Ocena: 101
    Magnesy nie muszą być elementem zawiasów, akurat kiano nie rozbierałem ale w innych modelach jest to tak zrobione że magnesy neodymowe są przy krawędzi w tablecie i w klawiaturze, u Ciebie wygląda na to że ktoś zapomniał ich zamontować, jak możesz to reklamuj.
  • #5 17115917
    bartekhastu
    Poziom 8  
    Napisałem do serwisu. Odpisali żeby odesłać lapka na gwarancję bo ciężko stwierdzić czy to wada czy nie.
    Dzięki za odpowiedź ;-)

Dodano po 11 [minuty]:

Twój komentarz trochę mi rozjaśnił sprawę. Zauważyłem że magnesy są w ekranie w 4 miejscach ale w klawiaturze już tylko w 1. Chyba rzeczywiście ktoś zapomniał wsadzić pozostałych 3.
REKLAMA