logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba 32LV933G po włączeniu świeci się dioda na czerwono- brak reakcji

Kwark 24 Mar 2018 16:46 1701 0
REKLAMA
  • Temat naprawy tych płyt jest ciężki, jestem co tylko po serwisie takowej płyty więc dzielę się uwagami dotyczącymi mojego przypadku.
    Model TOSHIBA 32LV933G.
    Objaw- jak wyżej opisywany, czyli świeci dioda stand-by na czerwono, brak reakcji.
    Wymiana pamięci W25Q64 zaprogramowanej- bez efektu.
    ( przy okazji DZIĘKI LISEK zassałem wsad od Ciebie, jak się później okazuje jest ok. sprawdzony!!! startuje w języku rosyjskim ;-) )
    Dopiero dobre zmrożenie głównie pamięci NAND powoduje że odbiornik odpala się.
    Należy wtedy nie wyłączać go, tylko wgrać nowy firmware z pendrive ( zamieszczam w załączniku pewny-sprawdzony. xx_xV_xL_DB_933x_125_REV02.bin)
    Po tym płyta podejmuje już prawidłową pracę.
    WAŻNE ! - proszę pamiętać że odbiornik po odłączeniu i ponownym włączeniu do prądu potrzebuje kilku sekund, i dopiero po chwili przyjmuje komendy.
    Myślę że w moim przypadku wcześniejsza wymiana pamięci W25Q64 nie była konieczna.
    Koledzy zmrażanie pamięci NAND pomaga w wielu podobnych przypadkach np. w SONY, należy tylko mieć przygotowany najnowszy software i po odpaleniu wgrać go.
    POWODZENIA
    Załączniki:
    • 32LV933 W25Q64BV pewny, wgrać też firmwere.bin (8 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • xx_xV_xL_DB_933x_125_REV02.bin (4.22 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    O autorze
    Kwark
    Poziom 11  
    Specjalizuje się w: serwis telewizorów crt, lcd
    Kwark napisał 28 postów o ocenie 11. Mieszka w mieście Kraków. Jest z nami od 2005 roku.
  • REKLAMA
REKLAMA