logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki smartwatch do 700 zł? Szukam modelu z GPS, pamięcią na MP3, SIM

kernel-panic 28 Mar 2018 09:00 1797 3
REKLAMA
  • #1 17132729
    kernel-panic
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    Prosiłbym o doradzenie jak w temacie jakiego smartwatch-a, smartbanda czy opaskę sobie sprawić.
    Budżet załóżmy 700 zł max i w sumie w tej cenie ciężko coś znaleźć pod wygórowane wymagania fajnego (na chwilę obecną najbardziej przychylam się do samsung gear fit 2 pro, lub jakiś np. polar)

Co mi jest potrzebne (zasadniczo wszystko co się da ;) )
    - godzina w miarę duża (np. w xiaomi mi band 2 nie przejdzie za małe)
    - gps
    - karta pamięci lub pamięć wewnętrzna min. 1 GB wolnej na mp3 i możliwość odsłuchiwania na słuchawkach bt
    - wejście na kartę sim (przynajmniej info że ktoś dzwonił, nie chce mi się wszędzie nosić telefonu)
    - ale fajnie by można było go sparować z telefonem (xiaomi readmi note2)
    - kompatybilny z endomondo
    - możliwość instalowania aplikacji (więc system jakiś wbudowany)
    - fajnie jakby puls był w stanie odczytać ale bez tego się obejdę
    - bateria 5 dni w stanie czuwania, 5 godzin przy włączonym gps-ie i bt (mp3) - nie wiem czy wydalą tyle urządzenia
    - nie za gruby większość smartwatch-y wygląda jak budzik na ręce
    - inne aplikacje mile widziane.
    Jeśli smartwatch to wolałbym nie okrągły bo straszne busole są co niektóre smartwatche, opaski są zgrabniejsze nie rzucają się tak w oczy.

Czy w cenie z wymogami powyżej znajdę coś ciekawego?
  • REKLAMA
  • #2 17283875
    trefkonus
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    A ja się właśnie zastanawiam jaki smartwatch wybrać dla dziecka? Zatem główne kryterium - łatwość w obsłudze. Polecicie coś?
  • REKLAMA
  • #3 17310412
    itstimeteddy
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    wszystko zalezy od tego, ile masz pieniędzy. Jeżeli ma być coś prostego, łatwego w obsłudze, mającego np. przycisk sos to polski Garett jest całkiem spoko.
  • #4 17558580
    kernel-panic
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    Kupiłem amazfit bip - zrezygnowałem z mp3 (korzystam ze starej mp3) i karty wewnętrznej sim,
    ale zadowolony jestem - bateria trzyma przy używaniu gps-a (przez kilka godzin) 2-3 tygodnie, gps działa fajnie, jak ktoś dzwoni dostaję informacje, sms-y dochodzą - wg mnie przydatne czasami telefon wyciszony.
    Tarcze można zmieniać, pogoda itp.
REKLAMA