Prosiłbym o doradzenie jak w temacie jakiego smartwatch-a, smartbanda czy opaskę sobie sprawić.
Budżet załóżmy 700 zł max i w sumie w tej cenie ciężko coś znaleźć pod wygórowane wymagania fajnego (na chwilę obecną najbardziej przychylam się do samsung gear fit 2 pro, lub jakiś np. polar)
Co mi jest potrzebne (zasadniczo wszystko co się da
)
- godzina w miarę duża (np. w xiaomi mi band 2 nie przejdzie za małe)
- gps
- karta pamięci lub pamięć wewnętrzna min. 1 GB wolnej na mp3 i możliwość odsłuchiwania na słuchawkach bt
- wejście na kartę sim (przynajmniej info że ktoś dzwonił, nie chce mi się wszędzie nosić telefonu)
- ale fajnie by można było go sparować z telefonem (xiaomi readmi note2)
- kompatybilny z endomondo
- możliwość instalowania aplikacji (więc system jakiś wbudowany)
- fajnie jakby puls był w stanie odczytać ale bez tego się obejdę
- bateria 5 dni w stanie czuwania, 5 godzin przy włączonym gps-ie i bt (mp3) - nie wiem czy wydalą tyle urządzenia
- nie za gruby większość smartwatch-y wygląda jak budzik na ręce
- inne aplikacje mile widziane.
Jeśli smartwatch to wolałbym nie okrągły bo straszne busole są co niektóre smartwatche, opaski są zgrabniejsze nie rzucają się tak w oczy.
Czy w cenie z wymogami powyżej znajdę coś ciekawego?
Budżet załóżmy 700 zł max i w sumie w tej cenie ciężko coś znaleźć pod wygórowane wymagania fajnego (na chwilę obecną najbardziej przychylam się do samsung gear fit 2 pro, lub jakiś np. polar)
Co mi jest potrzebne (zasadniczo wszystko co się da
- godzina w miarę duża (np. w xiaomi mi band 2 nie przejdzie za małe)
- gps
- karta pamięci lub pamięć wewnętrzna min. 1 GB wolnej na mp3 i możliwość odsłuchiwania na słuchawkach bt
- wejście na kartę sim (przynajmniej info że ktoś dzwonił, nie chce mi się wszędzie nosić telefonu)
- ale fajnie by można było go sparować z telefonem (xiaomi readmi note2)
- kompatybilny z endomondo
- możliwość instalowania aplikacji (więc system jakiś wbudowany)
- fajnie jakby puls był w stanie odczytać ale bez tego się obejdę
- bateria 5 dni w stanie czuwania, 5 godzin przy włączonym gps-ie i bt (mp3) - nie wiem czy wydalą tyle urządzenia
- nie za gruby większość smartwatch-y wygląda jak budzik na ręce
- inne aplikacje mile widziane.
Jeśli smartwatch to wolałbym nie okrągły bo straszne busole są co niektóre smartwatche, opaski są zgrabniejsze nie rzucają się tak w oczy.
Czy w cenie z wymogami powyżej znajdę coś ciekawego?