logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung S7 Edge jako router - brak połączenia z PC i laptopem

morgan28b 28 Mar 2018 20:05 2706 4
REKLAMA
  • #1 17134224
    morgan28b
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Chciałem wykorzystać telefon (Samsung S7 Edge) jako router. Włączyłem dane komórkowe i router Wi-Fi w telefonie wyskoczyło menu konfiguracji z nazwą i hasłem, w polu podłączone urządzenia jest "brak urządzeń". Laptop i PC widzą ten router ale gdy próbuję opcji połącz w lapku czy pececie wyskakuje "sprawdzanie wymagań dotyczących sieci" a po chwili wyskakuje mi komunikat "Nie można połączyć z tą siecią". Może ktoś wie dlaczego tak się dzieje? Dodam jeszcze, że kilka miesięcy temu, gdy miałem awarię internetu w domu to router telefonu znajdował i łączył się z laptopem czy też PC-tem bez żadnych problemów.
  • REKLAMA
  • #2 17134446
    ircmaniak
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Sprawdź w Dozwolone urządzenia czy jest dla wszystkich urządzeń ustawione.

Samsung S7 Edge jako router - brak połączenia z PC i laptopem
  • REKLAMA
  • #3 17134552
    morgan28b
    Poziom 12  
    Opcja "tylko dozwolone urządzenia" jest wyłączona. A gdy ją włączam (tam mam zapisany laptop i PC-et) też nie łączy.
  • REKLAMA
  • #4 17134578
    ircmaniak
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    A próbowałeś na telefonie jeszcze raz robić konfiguracje router? Sprawdź jeszcze czy połączy się laptop/pc gdy ustawisz na telefonie router wi-fi bez zabezpieczeń sieci.
  • #5 17134590
    morgan28b
    Poziom 12  
    Po zdjęciu hasła bez zmian. Jutro pobawię się z ponowną konfiguracją routera bo dziś już nie mam do tego nerw.

Dodano po 14 [godziny] 18 [minuty]:

Rozwiązanie okazało się banalnie proste. Wystarczyło usunąć (zapomnieć) sieć i połączyć od nowa. Działa. Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam.
REKLAMA