logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak podłączyć kabel HD AUDIO z obudowy do starej płyty głównej?

ajawiem123 30 Mar 2018 20:22 4839 13
REKLAMA
  • #1 17138686
    ajawiem123
    Poziom 7  
    Witam nie wiem czy w pisze w odpowiednim miejscu, no ale dobra, mam taki problem gdy u mnie na płycie głównej (stara płyta główna żaden program nie wykrywa jej nawet) jest wejście na AUDIO. Zakupiłem ostatnio nową obudowę i próbując podpiąć wszystkie kable do płyty głównej zastałem mały problem gdyż w obudowie mam wejście na HD AUDIO no i niestety nie mogę włożyć kabla tam gdzie powinien być... Nie mam pojęcia co teraz mam uczynić..

Jak podłączyć kabel HD AUDIO z obudowy do starej płyty głównej?Jak podłączyć kabel HD AUDIO z obudowy do starej płyty głównej?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17138703
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3920
    Witam. Jakiej marki ta płyta i oznaczenie jej?
  • #3 17138714
    ajawiem123
    Poziom 7  
    no właśnie i tu jest problem firma z tego co widze LENOVO ale zadnego oznaczenia na niej nie ma
    pisze tylko wielkimi literami LENOVO
    MADE IN CHINA ;P
  • Pomocny post
    #4 17138725
    Pedros050
    Poziom 43  
    Wrzuć fotkę tej płyty w całości, na Intelu jest?
  • REKLAMA
  • #5 17138734
    ajawiem123
    Poziom 7  
    Jest na AMD a dokladnie AMD A10 7800 niewiem czy to zdjecie cos da, wiem że zasilacz wisi ale ma za krótkie kable :P
    Jak podłączyć kabel HD AUDIO z obudowy do starej płyty głównej?
  • Pomocny post
    #6 17138751
    Pedros050
    Poziom 43  
    Co jest napisane na białej naklejce lub pod grafiką? Powinno być oznaczenie tej płyty.
  • REKLAMA
  • #7 17138765
    ajawiem123
    Poziom 7  
    Jak podłączyć kabel HD AUDIO z obudowy do starej płyty głównej?Jak podłączyć kabel HD AUDIO z obudowy do starej płyty głównej?

pod grafiką chyba nic nie ma ale wysyłam zdjęcie może nie widzę czegoś co powinienem.
  • #8 17138822
    Pedros050
    Poziom 43  
    Brakuje białego napisu na płycie zbyt mało fotografii a po numerze serii nic nie mogę znaleźć były płyty podobne jak twoja ale na Intelu też miały karty Wi-Fi ale na AMD to znalazłem ale nie pasuje nic do tego co widzę z tych 2 fotek? Dasz rady jeszcze coś wrzucić może tam koło slotów pamięci RAM? A nie wydłubałeś ją z jakiegoś stacjonarnego komputera Lenovo może pamiętasz jakie miała oznaczenia?
  • REKLAMA
  • #9 17138861
    ajawiem123
    Poziom 7  
    Powiem tak więcej naklejek nie ma... i nie wiem czy da rade coś się wymyślić z tym. Jak nic nie znajdziesz to nie będę ciebie więcej męczył i dam sobie spokój z tym. za jakiś czas będę kupował nowy komputer także chwilkę się z tym jeszcze pomęczę i będę używał tylnych wejść audio aczkolwiek nie jest mi to na rękę gdyż są one z płyty głównej i jak gram np w cs to nie slyszę połowy dźwięków :P ale działają i coś słychać.
    Jak podłączyć kabel HD AUDIO z obudowy do starej płyty głównej?Jak podłączyć kabel HD AUDIO z obudowy do starej płyty głównej?Jak podłączyć kabel HD AUDIO z obudowy do starej płyty głównej?
  • #10 17138926
    Pedros050
    Poziom 43  
    Już wiem z czego ja wydłubałeś z KOMPUTER PC _ LENOVO H50-55/2.
  • #11 17138931
    ajawiem123
    Poziom 7  
    to jest ten komputer. Tylko obudowa nowa

Dodano po 1 [minuty]:

znaczy komponenty z niego
  • #12 17138944
    Pedros050
    Poziom 43  
    To teraz instrukcję gdzie są wyproszenia a z tej wtyczki co masz to wychodzą tak.
    Jak podłączyć kabel HD AUDIO z obudowy do starej płyty głównej? A

płyta to lenovo ver.1.0 CFM2+A78M.
    Jak podłączyć kabel HD AUDIO z obudowy do starej płyty głównej?
  • #13 17138956
    ajawiem123
    Poziom 7  
    no dobra tylko ze to mi nic nie mówi, jestem zielony w tych sprawach no i niewiem co to sa za oznaczenia :P

Dodano po 7 [minuty]:

narysowałbyś jakoś jak to podłączyć czy cokolwiek ? bo naprawde nie mam pojęcia co dalej

Dodano po 17 [godziny] 14 [minuty]:

Jednak doszedłem do wniosku, że przeróbka gniazda jest nieopłacalna gdyż niedługo będę zmieniał płytę główną, a przez tą chwile się jeszcze pomęczę z tym
  • #14 17140301
    ajawiem123
    Poziom 7  
    no dobra tylko ze to mi nic nie mówi, jestem zielony w tych sprawach no i niewiem co to sa za oznaczenia :P

Dodano po 7 [minuty]:

narysowałbyś jakoś jak to podłączyć czy cokolwiek ? bo naprawde nie mam pojęcia co dalej

Dodano po 17 [godziny] 14 [minuty]:

Jednak doszedłem do wniosku, że przeróbka gniazda jest nieopłacalna gdyż niedługo będę zmieniał płytę główną, a przez tą chwile się jeszcze pomęczę z tym

Dodano po 36 [sekundy]:

To co powyżej

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z podłączeniem kabla HD AUDIO z nowej obudowy do starej płyty głównej Lenovo, która nie ma oznaczeń. Płyta główna jest oparta na procesorze AMD A10 7800. Użytkownik nie może znaleźć odpowiedniego gniazda do podłączenia kabla, ponieważ płyta nie obsługuje standardu HD AUDIO. W odpowiedziach pojawiają się sugestie dotyczące identyfikacji płyty głównej oraz wskazówki, jak podłączyć kabel, jednak użytkownik decyduje się na korzystanie z tylnych wejść audio, planując w przyszłości wymianę płyty głównej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA