logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaką słuchawkę Cyfrala Smart wybrać do domofonu Proel?

thul 30 Mar 2018 22:42 3000 4
  • #1 17139112
    thul
    Poziom 10  
    Witam,

Mam prośbę o pomoc w rozpoznaniu jaka słuchawka domofonowa jest mi potrzebna (analogowa, cyfroa) i sposobu podłączenia do nowej słuchawki. Aktualnie mam takie podłączenie jak na zdjęciu:

Jaką słuchawkę Cyfrala Smart wybrać do domofonu Proel?

Preferowana jest słuchawka Cyfrala Smart (analogowa lub cyfrowa)

Bardzo dziękuję z góry za spojrzenie i wskazówki!
  • #2 17139875
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1417
    Słuchawka analogowa.
  • #3 17139896
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1277
    Zbych034 napisał:
    Słuchawka analogowa.

Niewątpliwie. A ta płytka poniżej + info od autora że domofon to proel?

@thul Wrzuci kolega zdjęcie lub napisze gdzie wprowadzone zostały przewody przychodzące z centrali ( te wystające ze ściany) i ile sztuk. Pewnie nasi spece od domofonów nie mieli by najmniejszych wątpliwości, ja natomiast mogę mieć tylko podejrzenia że ta płytka to adapter ( przejściówka) z cyfry na analog. Gdyby tak było nie ma sensu kupować unifonu analogowego.
    pozdrawiam
    pozdrawiam
  • #4 17144092
    thul
    Poziom 10  
    suworow napisał:
    Zbych034 napisał:
    Słuchawka analogowa.

Niewątpliwie. A ta płytka poniżej + info od autora że domofon to proel?

@thul Wrzuci kolega zdjęcie lub napisze gdzie wprowadzone zostały przewody przychodzące z centrali ( te wystające ze ściany) i ile sztuk. Pewnie nasi spece od domofonów nie mieli by najmniejszych wątpliwości, ja natomiast mogę mieć tylko podejrzenia że ta płytka to adapter ( przejściówka) z cyfry na analog. Gdyby tak było nie ma sensu kupować unifonu analogowego.
    pozdrawiam
    pozdrawiam

Poniżej wrzucam zdjęcia domofonu przy wejsciu do klatki: PROEL KDC 1803-L. Ze sciany wychodza dwa przewody, podłączone na zdjęciu do + i - zatem wychodzi na to, że obwód mam cyfrowy, po drodze konwerter z cyfry na analog i słuchawka analogowa. Poprosiłbym o potwierdzenie :). Dzięki z góry!

Jaką słuchawkę Cyfrala Smart wybrać do domofonu Proel?Jaką słuchawkę Cyfrala Smart wybrać do domofonu Proel?Jaką słuchawkę Cyfrala Smart wybrać do domofonu Proel?Jaką słuchawkę Cyfrala Smart wybrać do domofonu Proel?
  • #5 17145400
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1417
    System cyfrowy. Najlepiej kupić słuchawkę proela i pominąć przejściówkę.
REKLAMA