Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[Rozwiązano] Samsung PS50C430A1W - Brak obrazu i głosu, wyłącza się po kilku sekundach

bodek34 04 Kwi 2018 13:33 519 5
  • #1 04 Kwi 2018 13:33
    bodek34
    Poziom 17  

    W telewizorze cyklicznie załączany i wyłączany był zasilacz. Uszkodzona była płyta BN94-03354K, po wymianie na drugą załącza się na kilka sekund, ekran lekko się podświetla, za chwilę ciemnieje i wyłącza się do czuwania. Dioda na logice LJ92-01705 zapala się na trzy sekundy, później miga z 5 sekund i telewizor się wyłącza. Po uruchomieniu w trybie autonomicznym na matrycy wyświetla się biały obraz potem czerwony i wyłącza się. Napięcia prawidłowe: Va- 55V, Vs- 213V, Ve- 86V, Vg- 14,9V, Vsc- 187V. Niepewne luty polutowałem, część elek podmieniłem. Czy to może być coś z logiką albo ta kupiona płyta BN94-03354K jest uszkodzona? Co jeszcze sprawdzić?

    0 5
  • #2 04 Kwi 2018 19:24
    sylwo76
    Poziom 9  

    Witam. Sprawdź w zasilaczu kondensator CS809 (68nF/1250V). Jak ma mniejszą pojemność lub zimne luty przetwornica pracuje kilka sekund i się wyłącza. Pozdrawiam.

    0
  • #3 04 Kwi 2018 20:12
    GanCegall
    Poziom 32  

    bodek34 napisał:
    Czy to może być coś z logiką albo ta kupiona płyta BN94-03354K jest uszkodzona?

    Ajak myślisz, po co robi się to:
    bodek34 napisał:
    Po uruchomieniu w trybie autonomicznym na matrycy wyświetla się biały obraz potem czerwony i wyłącza się.

    0
  • #4 05 Kwi 2018 08:15
    bodek34
    Poziom 17  

    Uruchomiłem tryb autonomiczny bez płyty głównej BN94-03354K i teraz się nie wyłącza, cały czas wyświetla po kolei różne testy. Czyli wychodzi na tą płytę

    0
  • #5 08 Kwi 2018 11:20
    kudla gerard
    Poziom 10  

    Witam potwierdzam w zeszłym miesiącu miałem ten sam model na stole z takimi objawami jak w powyższych postach, wymiana płyty głównej załatwiła problem.

    0
  • #6 09 Kwi 2018 10:09
    bodek34
    Poziom 17  

    Załatwiłem sobie drugą płytę i działa prawidłowo. A kupowałem tamtą to na pewno miała być dobra

    0