logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AIWA NSX-V900 - jak ustawić karuzelę nad czytnikiem?

Stanisław Mikulec 19 Sie 2005 11:58 2646 2
REKLAMA
  • #1 1746721
    Stanisław Mikulec
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Witam serdecznie.
    Nie idę na łatwiznę- już długo siedzę na elektrodzie i szukam coś na ten temat jak w tytule. To co znalazłem, to zdanie cytuję "zobacz czy ustawia się tobie idealnie nad czytnikiem w wiezach Aiwa jest z tym problem."
    No właśnie! mam taki problem. Płyta nie podchodzi idealnie nad czytnik i w związku z tym nie złapie prawidłowo płytki.
    Wiem, że pasek przenoszący napęd na talerz nie może być ani za krótki, ani za długi. Wiem, że warto wyczyścić ze starego smaru i nałożyć nową, świeżą warstwę. Wiem też, że jest tam czujnik, który bez względu jak ten talerz włożymy, to i tak spowoduje on, że ustawi się wg. numeru płytki. Nie wiem natomiast, co trzeba zrobić, aby ten talerz ustawiał się prawidłowo nad laserem. Przesunięcie jest niewielkie ( ok 2mm).
    Na marginesie jeszcze zapytam, czy te CD-ki w tych wieżach preferują przede wszystkim oryginały. Na nagrywanej płytce mota się bardzo długo i loterią jest, czy załapie, czy też nie?
    Za wszelkie wskazówki z góry "DZIĘKI"
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1747908
    radiogaga
    Serwisant RTV
    Ocena: 440
    Ja mialem tylko proglem z paskiem w takim przypadku (1 mm na 19,5 mm) -bezwzglednie. W 900 chodziła KSS 210 o ile pamietam. Przy dobrej optyce czyta CDR. Pozdro.
  • #3 1748579
    Stanisław Mikulec
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Właśnie dałem spokój AIWIE.:D
    Serdeczne dzięki za podpowiedź. Całkowicie byłem przekonany, że od paska już moge sie odczepić. Ostatni jaki założyłem był za bardzo naciągniety i musiałem losowo, ale musiałem pomóc palcem, aby karuzela ruszyła. Ponieważ zakupiłem aż trzy paski, trzy rozmiary poniżej rozciągniętego oryginału, do sprawdzenia miałem jeszcze jeden, którego jeszcze nie sprawdzałem. Wymiana tego paska okazała sie sukcesem i problem znikł.
    Szczere "DZIĘKI" za pomoc.:D
    Pozdrawiam
    Stanisław
REKLAMA