logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVD Rosen - Uszkodzenie matrycy i inne usterki po rozkręceniu

mamteflow 05 Kwi 2018 10:45 513 2
REKLAMA
  • #1 17150149
    mamteflow
    Poziom 7  
    Ocena: 28
    Witam dostalem takie oto DVD do auta od brata . Nie czytało płyt DVD. Postanowiłem rozebrać i obejrzeć napęd . Rozkręcenie DVD odbywało się na łóżku matryca do dołu przez co wydaje mi się ze od nacisku uszkodziła się matryca ... lecz w DVD przestały działać różne inne funkcje min. Podświetlanie boczne.(od czasu do czasu gdy zostawię dłużej włączone dvd obraz zmienia się na paski) Co mnie zdziwiło. .. jest ktoś w stanie pomoc ? Może miał ktoś podobny przypadek . Dziękuję i pozdrawiam
    (Przepraszam za zły dział. Proszę o przeniesienie)
    DVD Rosen - Uszkodzenie matrycy i inne usterki po rozkręceniu20180405_1..306.jpg (1.97 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. DVD Rosen - Uszkodzenie matrycy i inne usterki po rozkręceniu20180405_1..346.jpg (1.77 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. DVD Rosen - Uszkodzenie matrycy i inne usterki po rozkręceniu20180405_1..748.jpg (1.1 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Załączniki:
    • DVD Rosen - Uszkodzenie matrycy i inne usterki po rozkręceniu 20180405_101841.jpg (864.53 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17150164
    icosie
    Poziom 34  
    Ocena: 239
    Witam

Nie napisałeś jaki model, ani nie dodałeś żadnych zdjęć.

Co do usterki, istnieje duża szansa, że podczas składania źle docisnąłeś któryś z kabli łączący elektronikę z panelem przednim. Sprawdź wszystkie połączenia (możesz zrobić test multimetrem na zwarcie obu końców przewodów).

Pozdrawiam
  • #3 17301563
    mamteflow
    Poziom 7  
    Ocena: 28
    Kazdy kabel mam docisniety dobrze . Problem wystąpił podczas składania wszystkiego . Obudowa matrycy do dołu i skrecalem . Wydaje mi się ze matryva ale nie wiem już... szkoda dvd
REKLAMA