Witam was serdecznie, posiadam sprzęt wymieniony w nazwie tematu i mam z nim problem. Nie chciał odtwarzać płyt - na ekranie ciągle był komunikat Ładowanie a z odtwarzacza wydobywały się dziwne skrzypienia. Rozkręciłem i przeczyściłem laser i skręciłem ponownie - dalej to samo. Dzisiaj ponownie je rozebrałem i przedmuchałem mechanizm lasera oraz pokręciłem płytą będącą w środku - ku mojej radości zaczęło pracować i normalnie odtwarzało płyty. Po chwili jednak dalej było to samo - skrzypy i nie chce nic odtwarzać. Rozkręciłem je znowu i spróbowałem odpalić - zauważyłem, że podczas tych skrzypów nie kręci wcale płytą - płyta stoi w miejscu. Poruszyłem płytą i zaczęło pracować - odpaliło dwie płyty i znowu to samo - płyta stoi i nie kręci się. Zawsze to samo - jak porusze płytą będącą w środku i uruchomie odtwarzacz to działa i odpali ze 2, 3 płyty i potem od nowa to samo. Restarty urządzenia nie pomagają. Nie mam pojęcia co to może być, jakieś pomysły? Podejrzewam coś z silnikiem, może trzeba nasmarować części mechaniczne czy nawet wymienić go, ale wolałbym też poznać opinie bardziej doświadczonych odemnie. Z góry dziękuje za pomoc.