logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

cyklop - Zaciskanie łap cyklopa tylko przy uruchomieniu innego siłownika.

pakso 08 Kwi 2018 17:58 2142 5
REKLAMA
  • #1 17156398
    pakso
    Poziom 2  
    Ocena: 8
    Witam, mam problem z cyklopem. Obrót, główny siłownik góra dół unosi normalnie i wszystkie siłowniki działają normalnie poza tym od łap.
    Gdy chcę zacisnąć łapy muszę przewinąć wajchę od łap i od jakiegoś innego siłownika. Pociągnięcie za samą dźwignię nic nie daje, łapy ani drgną, dopiero jak pociągnę w tym samym czasie za inną to wtedy działają. Czy miał ktoś taki problem ? Czy to wina rozdzielacza ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17157642
    LENIWIEC_PL
    Poziom 28  
    Ocena: 320
    pakso napisał:
    Czy miał ktoś taki problem ? Czy to wina rozdzielacza ?

A czy olej hydrauliczny kiedy kolwiek wymieniałeś?
    Jak dla mnie wskazuje to na uszkodzenie dzielnika strumienia czyli kostki znajdującej się pod rozdzielaczami lub ewentualnie rozdzielacza co jest mało prawdopodobne.
    Czy rozdzielacz był rozbierany?
    Problem wystąpił nagle?
  • REKLAMA
  • #4 17160455
    pakso
    Poziom 2  
    Ocena: 8
    Dokładnie chodzi o to, że łapy zaciskają się czasami nawet same, natomiast żeby je otworzyć muszę w tym samym czasie podnosić lub łamać cyklop. Samo pociągniecie wajhy żeby otworzyć łapy nic nie robi.
  • REKLAMA
  • #5 17160587
    Megawe
    Poziom 34  
    Ocena: 1433
    Czy na przewodzie do opuszcania łap pomiędzy siłownikiem a rozdzielaczem jest zamek hydrauliczny ?
  • #6 17163349
    LENIWIEC_PL
    Poziom 28  
    Ocena: 320
    Megawe napisał:
    Dokładnie chodzi o to, że łapy zaciskają się czasami nawet same, natomiast żeby je otworzyć muszę w tym samym czasie podnosić lub łamać cyklop. Samo pociągniecie wajhy żeby otworzyć łapy nic nie robi.

A wiec od samego początku.
    Podaj model cyklopa oraz rok produkcji. Mile widziane również zdjecie.
    Czy cyklop posiada jakieś wycieki?
    Wymieniałeś w nim olej kiedykolwiek?
REKLAMA