logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cyklop - brak siły podnoszenia mimo nowej pompy i czystych filtrów

Szopek-85 13 Paź 2020 09:16 4854 5
REKLAMA
  • #1 18974559
    Szopek-85
    Poziom 2  
    Witam proszę o poradę co może być przyczyną słabego podnoszenia w cykopie. Pompa nowa filtry obydwa wyczyszczone. Skręt na boki bez zarzutu. Z początku podnosi dobrze po paru chwilach nie ma siły...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18974615
    jaspi85
    Poziom 21  
    Ocena: 117
    A nie będzie tak że zawory w rozdzielaczu zawiesiły się? Bezpieczeństwa/ przeciążenia/ przelewem? W luparce tak jest pompa stara czy nowa olej stary gęsty czy nowy rzadki nic nie dawało siły nie było nie chciało łupać a nawet wypchać tłoczysko siłownika do końca i schować. Zależy od modelu rozdzielacza zawory są schowane pod śrubami i uważać przy odkręcaniu. Sprężyny i iglica nie zgubić bo iglica bardzo ważne jest i ciężko dorobić nie znając wygladu.
  • REKLAMA
  • #4 18975028
    grzeniuw
    Poziom 27  
    Ocena: 171
    Do sprawdzenia też wąż ssący, czy go nie zaciska na ssaniu.
  • REKLAMA
  • #5 18984520
    jaspi85
    Poziom 21  
    Ocena: 117
    Kto daje flaki węże do ssania oleju? ja dałem wąż ogrodowy 1cal a jest sztywny troszeczkę i po do 10cm długości reszta plastik rury. Bo użyłem jako połączenie giętkie krótkie do łączenia plastiku rury. I nie ma jakieś ściskając na ssaniu. A to jest w Ostrówki koparki bo bak się zepsuł i inaczej musialem się ratować butelka po oleju 30l i to ssanie polmetra do góry do kolana i w bok idzie 30cm i dopiero kolanem w dół już łączy się z fabrycznym wężem hydraulicznym do pompy hydraulicznej. I tak od baku do pompy 1cal węże są i jest ok tylko że mało oleju. Czasem zapowietrzy się i ciężej działa. Raz pięknie się odpowietrzylo że działał pięknie. Ale co tam. Moja maszyna. Mamy problem z cyklopem co mu dolega jeszcze.? Jak nie rozdzielacz i zawory śruby pomijając węże ssania co dalej będzie? Odpowietrzyc silowniki Może pomóc czasem pomachać kilka razy rozdzielaczem przód tył i Cały zakres trochę obrotów silnika. Powinno pomóc. Wszystkie rozdzielacze poruszać stopniowo pojedynczo. Po kolei. Trochę nie wygodne ale cóż jak trzeba...
  • #6 18986703
    Szopek-85
    Poziom 2  
    [quote="jaspi85"]Kto daje flaki węże do ssania oleju? ja dałem wąż ogrodowy 1cal a jest sztywny troszeczkę i po do 10cm długości reszta plastik rury. Bo użyłem jako połączenie giętkie krótkie do łączenia plastiku rury. I nie ma jakieś ściskając na ssaniu. A to jest w Ostrówki koparki bo bak się zepsuł i inaczej musialem się ratować butelka po oleju 30l i to ssanie polmetra do góry do kolana i w bok idzie 30cm i dopiero kolanem w dół już łączy się z fabrycznym wężem hydraulicznym do pompy hydraulicznej. I tak od baku do pompy 1cal węże są i jest ok tylko że mało oleju. Czasem zapowietrzy się i ciężej działa. Raz pięknie się odpowietrzylo że działał pięknie. Ale co tam. Moja maszyna. Mamy problem z cyklopem co mu dolega jeszcze.? Jak nie rozdzielacz i zawory śruby pomijając węże ssania co dalej będzie? Odpowietrzyc silowniki Może pomóc czasem pomachać kilka razy rozdzielaczem przód tył i Cały zakres trochę obrotów silnika. Powinno pomóc. Wszystkie rozdzielacze poruszać stopniowo pojedynczo. Po kolei. Trochę nie wygodne ale cóż jak trzeba...[/quot

jaspi85 nie mam pojęcia co chciales przekazac tak chaotyczna to odpowiedz.
    Pozostałym forumowiczom dziekuje. Przyczyną był pęknięty oring w dzielniku strumienia.
REKLAMA