logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung GALAXY TAB A6 10.1 T580 - cały czas świeci latarka

Marlenix92 23 Maj 2018 19:03 1560 11
REKLAMA
  • #1 17236850
    Marlenix92
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Witajcie! A od razu powiem POMOCY, sytuacja wręcz nie codzienna.
    1. Odpaliłam tablet (wieczorem miałam aktualizacje na nowy android i go zainstalowałam bez żadnych przeszkód). 95%
    2. Włączony był sobie i kliknęłam tylko aby się zaświecił dzisiaj rano.
    3. Nagle zaczął być ekstremalnie ciepły, bateria 15% w prawym górnym rogu od tyłu obok latarki. Czyli analogicznie lewy górny róg od przodu tabletu.
    4. Latarka nie chce się wyłączyć z poziomu normalnego androida.
    5. Kiedy go wyłączyłam to dalej świeci.
    6. Zadzwoniłam na infolinie i kazał zrobić reinstalacje (usuną dane i na nowo z poziomu admina z lista po angielsku)
    7. Dalej latarka świeci i nic nie dało.
    8. Powiedział ze trzeba go oddać ale dalej się boje żeby mi nie wybuchnął, bo były takie akcje.
    9. Dzwoniłam o 17:08 i od tego czasu dalej się świeci i nie chce zgasnąć. a jest teraz 19:00, wiec położyłam go na kafelkach w łazience bo nie wiem co mam zrobić w takiej sytuacji.

Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 17237078
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1667
    Rozebrać tablet i odłączyć baterię.
  • #3 17239062
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2106
    Podaj dokładny model tabletu.
    Nie ma tam czasem jakiegoś przycisku reset ?
    Gniazdo USB nie jest czasem jakoś uszkodzone albo coś tam się nie dostało ?
  • #4 17239143
    Marlenix92
    Poziom 7  
    Jest to model SAMSUNG GALAXY TAB A A6 10.1 T580
  • REKLAMA
  • #5 17239227
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2106
    Zawsze możesz zrobić hard reset skoro po aktualizacji taka niespodzianka wyszła.
    Pamiętaj aby przed tym skopiować wszystkie dane z telefonu i przeprowadzić synchronizację konta google zwłaszcza kontaktów oraz usunąć konto google z telefonu przed hard reset. Tak czy siak to i tak coś jest nie tak skoro się nagrzewa i latarka nie gaśnie. Jeśli masz go jeszcze na gwarancji możesz reklamować.
  • #6 17239267
    Marlenix92
    Poziom 7  
    Oddałam go. Mam nadzieję że po przeczytaniu opinii na Google nie dostanę go w opłakanym stanie bo nie miał żadnej ryski. O sprzęt dbam jak i dziecko.... Wiec tym bardziej jestem zła że coś takiego się stało.

Robiłam właśnie hard reset i nawet podczas tego procesu latarka się świeciła. Jak czekałam aż bateria się rozladuje to latarka tak coraz mniej coraz mniej świeciła aż w końcu się rozładował i przestał się grzać. Może po prostu dostałam z wadą produkt. 😉
  • #7 17245453
    MarianJanusz
    Poziom 12  
    Ocena: 33
    Moim zdaniem to jest kolejny problem w marce Samsung. Nauczeni doświadczeniem po wybuchających Note 7 i wypalających się ekranach w S8, Note 8 i S9, nadszedł czas na niewyłączające się latarki i luki w systemie. Samsung podupadł na jakości w ostatnich latach i następnym razem radzę dokładniej przyjrzeć się ryzyku związanemu z kupnem urządzenia marki Samsung.
  • #8 17245640
    Marlenix92
    Poziom 7  
    Dostałam go jako nagroda 🏆 więc nie kupowałam go ale fakt jak narazie to wolę Sony. Dodatkowo powiem że bardzo mnie drażni fakt że nie można wyciągnąć bateri 🔋... Tak samo w laptopie już nie mogę jej wyciągnąć gdzie zostało mi wmowione że jak jest na zasilaczu to ciągnie prąd z zasilacza a nie ładuje już przy stu procentach baterii... Bardzo mnie to zastanawia..
  • REKLAMA
  • #9 17245666
    MarianJanusz
    Poziom 12  
    Marlenix92 napisał:
    Dostałam go jako nagroda 🏆 więc nie kupowałam go ale fakt jak narazie to wolę Sony. Dodatkowo powiem że bardzo mnie drażni fakt że nie można wyciągnąć bateri 🔋... Tak samo w laptopie już nie mogę jej wyciągnąć gdzie zostało mi wmowione że jak jest na zasilaczu to ciągnie prąd z zasilacza a nie ładuje już przy stu procentach baterii... Bardzo mnie to zastanawia..

Techniki marketingu, choć ja mam laptopa, który przy podłączeniu w przedziale 91%-100% nie ładuje. Byłem tym wręcz zdziwiony, bo sprzedawca nie powiedział o tej funkcji. Co do nagród konkursowych, tak to z nimi jest, że coś zawsze jest nie tak. Mam wrażenie, że te nagrody elektroniczne o wyższej cenie są jakieś odnawiane lub coś w ten deseń. A brak możliwości wymiany baterii to czysta kasa dla firmy, która to wymienia z autoryzacją.
  • #10 17245800
    nutergsm
    Marlenix92 napisał:
    Dodatkowo powiem że bardzo mnie drażni fakt że nie można wyciągnąć bateri

Można tylko trzeba rozebrać tablet.

Autorkę tematu proszę o poinformowanie jak tablet wróci już z serwisu.
    Do tego czasu proszę użytkowników o niewypowiadanie się już w temacie.
  • REKLAMA
  • #11 17245811
    MarianJanusz
    Poziom 12  
    nutergsm napisał:

Można tylko trzeba rozebrać tablet.

Tyle, że robiąc to w nieautoryzowanym serwisie, traci się gwarancję. Nie jest to tak łatwe poza tym takie rozebranie tabletu. A na pewno trudniejsze od zdjęcia klapki.
  • #12 17245840
    nutergsm
    Tu nie chodzi o to czy da się łatwo rozebrać czy nie lub czy ktoś ma gwarancje. Chodzi o sam fakt, że taką baterie da się odłaczyć.
    Temat zamykam.
    Jeżeli tablet wróci z serwisu i autorka będzie chciała coś dodać, to proszę o PW lub zgłosić raport o odblokowanie tematu.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z tabletem Samsung Galaxy Tab A6 10.1 (model T580), który po aktualizacji systemu Android nie wyłącza latarki i nagrzewa się. Pomimo prób wyłączenia latarki oraz reinstalacji systemu, problem nie został rozwiązany. Użytkownik obawiał się o bezpieczeństwo urządzenia, zwłaszcza w kontekście wcześniejszych incydentów z wybuchającymi bateriami w innych modelach Samsung. W odpowiedziach zasugerowano wykonanie hard resetu, sprawdzenie przycisku reset oraz odłączenie baterii, co jednak wiąże się z utratą gwarancji. Użytkownik zdecydował się oddać tablet do serwisu, mając nadzieję na rozwiązanie problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA