logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Volkswagen Golf MK4 - Radio przestało działać po wymianie i zwarcie

Req8628 23 Maj 2018 19:48 2568 6
REKLAMA
  • #1 17236960
    Req8628
    Poziom 2  
    Witam, dziś wymieniałem radio w samochodzie Golf MK4, radio po podłączeniu dzialalo, kiedy wkładalem szufladę musiało dojść do jakiegoś zwarcia, od tego momentu radio nie dziala, sprawdziłem bezpieczniki, są całe, niestety na tym moja wiedza się konczy, proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, diagnozie, ewentualnie instrukcjach naprawy. Dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 17236992
    wodzu_1
    Poziom 25  
    Ocena: 141
    Bezpieczniki samochodu, czy bezpieczniki radia. Podaj więcej szczegółów.
  • REKLAMA
  • #3 17237002
    Req8628
    Poziom 2  
    Bezpiecznik w radiu cały, bezpieczniki w samochodzie też całe, przed chwilą podłączyłem drugie radio, również nie działa
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17237105
    wodzu_1
    Poziom 25  
    Ocena: 141
    Miernik do ręki i do dzieła. Bez pomiarów napięcia trudno stwierdzić co się wydarzyło.
    Druga opcja: jak nie wiesz jak to zrobić musisz poprosić o pomoc, aby bardziej nie zepsuć.
  • Pomocny post
    #5 17237194
    mod22
    Poziom 28  
    Ocena: 312
    Do radia są dwa plusy stały i po zapłonie. Któryś ufajczyłeś i na bank jest to bezpiecznik. Poszukaj lepiej.
  • REKLAMA
  • #6 17237254
    Req8628
    Poziom 2  
    Właśnie bezpiecznik zauważyłem, że był 20 a powinien być 10, więc możliwe, że przewód się zjarał

Dodano po 14 [godziny] 7 [minuty]:

Dziekuje, naprawiono, okazało sie, że faktycznie bezpiecznik ufajczony, pozornie nie związany z radiem
  • #7 17237977
    Req8628
    Poziom 2  
    Właśnie bezpiecznik zauważyłem, że był 20 a powinien być 10, więc możliwe, że przewód się zjarał

Dodano po 14 [godziny] 7 [minuty]:

Dziekuje, naprawiono, okazało sie, że faktycznie bezpiecznik ufajczony, pozornie nie związany z radiem

Dodano po 2 [minuty]:

Wymiana bezpiecznika od stacyjki, wszystko działa, dziękuję za pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z radiem w Volkswagenie Golfie MK4, które przestało działać po wymianie. Po podłączeniu nowego radia i włożeniu szuflady doszło do zwarcia. Użytkownik sprawdził bezpieczniki, które były całe, jednak radio nadal nie działało. Po kilku sugestiach dotyczących pomiaru napięcia i sprawdzenia połączeń, użytkownik odkrył, że bezpiecznik był niewłaściwy (20 zamiast 10), co mogło spowodować uszkodzenie przewodu. Po wymianie bezpiecznika od stacyjki radio zaczęło działać poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA