logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Radio z Citroena c5 2003 na karte sim - przeróbka na Bluetooth

Mrkacper 27 Maj 2018 19:50 1155 2
REKLAMA
  • #1 17243965
    Mrkacper
    Poziom 4  
    Ocena: 32
    Witam mam pytanie czy istnieje możliwość przerobienia radia z citroena c5 2003 rok radio z telefonem na kartę sim mogę przerobić na Bluetooth.
  • REKLAMA
  • #2 17244402
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3272
    Jest taka możliwość.
    Trzeba znaleźć dokumentację techniczną procesora odpowiedzialnego za przełączanie wejść audio i podłączyć wyjścia dodatkowego modułu bluetooth do odpowiednich wejść procesora.
    Trzeba jeszcze znaleźć i odciąć od radia jakiś nieużywany przycisk na panelu czołowym i podłączyć go do modułu bluetooth tak, aby możliwe było łatwe parowanie telefonu z bluetooth.
    Największym problemem było znalezienie takiej przetwornicy 12V/3,7V do zasilania modułu bluetooth aby nie wnosiła zakłóceń słyszalnych podczas "ciszy" między utworami.

Wiele razy przerabiałem w ten sposób różne stare radia dla amatorów klasycznych youngtimerów.
    Da się to zrobić w każdym radiu.
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 17244953
    Mrkacper
    Poziom 4  
    Ocena: 32
    Dzięki wszystkim za pomoc po wyjęciu radia i dotarciu do kostek udało mi się znaleźć radio z telefonem na Bluetooth którym da się sterować z kierownicy cena radia to 120zl
REKLAMA