logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LaserJet Pro MFP m125nw - Drukarka nie reaguje na polecenia druku

md37 01 Cze 2018 09:33 5418 11
REKLAMA
  • #1 17251903
    md37
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam. Mam problem z drukarką. Jest ona połączona bezprzewodowo. Skanowanie działa. Sterowniki zostały zainstalowane ze strony HP. Gdy wysyłam jakiś plik, ona wtedy nie drukuje, ale nie pokazuje się żaden błąd.
  • REKLAMA
  • #2 17252021
    arekopo
    Poziom 14  
    Ocena: 41
    podepnij bezpośrednio pod kompa, jeśli drukuje to wszystko jest OK z drukarką, wtedy patrzeć trzeba co jest nie tak z wi-fi.

jak kasujesz wpisy bez wyjaśnienia to sam sobie radź. Ludzie, którzy chcą pomóc, oczekują jasno postawionych pytań a tak zgadują i niepotrzebnie tracą czas na takich jak ty.
  • #3 17252023
    tad_reula
    Poziom 17  
    Ocena: 43
    Napisałeś, że drukarka połączona bezprzewodowo, ale chyba ten model nie ma Wi-Fi. W jaki sposób jest połączona? Ja mam model 125nw - literka "w" oznacza, że jest z Wi-Fi. Jeżeli drukarka ma złącze "ethernet", to możesz podpiąć do rutera -bardzo łatwo się konfiguruje.
  • REKLAMA
  • #4 17252174
    md37
    Poziom 10  
    Pomyłka. Model jest M125nw.

Dodano po 1 [godziny] 41 [minuty]:

arekopo napisał:
    jak kasujesz wpisy bez wyjaśnienia to sam sobie radź.

Ja nic nie kasowałem.

Dodano po 31 [minuty]:

Przez USB też nie drukuje, ale skanuje. Kseruje dobrze.
  • REKLAMA
  • #5 17252383
    arekopo
    Poziom 14  
    Ocena: 41
    nie mam pytań

HP LaserJet Pro MFP m125nw - Drukarka nie reaguje na polecenia druku
  • #6 17252539
    md37
    Poziom 10  
    No ja nie wiem co to jest. Zostawiłem zalogowany komputer. Chyba to zrobił kuzyn.

Dodano po 1 [minuty]:

PS. Ja nie mogę usuwać nikomu postów. Porównaj numer mojego tematu a twojego

Dodano po 2 [minuty]:

Sam sobie skasowałeś. Pisze: skasowano przez autora z tematu, a nie przez autora tematu.
  • #7 17252680
    Przemekt27
    Poziom 8  
    Ocena: 11
    Próbowałeś zrobić wydruk testowy?
  • REKLAMA
  • #8 17254237
    md37
    Poziom 10  
    Robilem wydruk testowy. Dowolny plik po chwili znika z kolejki drukowania
  • #9 17254243
    Przemekt27
    Poziom 8  
    Ocena: 11
    Chodzi mi o wydrukowanie strony testowej z drukarki. Ponosisz 5 razy pod rząd klapkę tą co otwierasz zeby wsadzić toner. Drukarka powinna wydrukować Ci stronę z poziomymi paskami. Jeśli Ci wydrukuje to przyczyny musisz szukać w komputerze.
  • #10 17255675
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1844
    A drukarka w systemie nie jest ustawiona w tryb "Offline"? Ile masz zainstalowanych drukarek?
  • #11 17266289
    md37
    Poziom 10  
    Nie jest offline
  • #12 17266754
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1844
    @md37 jak masz tak dukać 3 słowa na tydzień we własnym temacie to nikt ci nic nie napisze, bo to strata czasu.
    Nie odpowiedziałeś na post #9 i #10.
    Oto co masz zrobić kolego - pobrać ten sterownik ze strony HP: Link, uruchomić go i postępować zgodnie z komunikatami na kolejnych ekranach.
    Jak zainstalować i skonfigurować tę drukarkę do pracy przez WIFI masz film instruktażowy: Link, zjedź kursorem niżej, kliknij na film z prawej strony ekranu traktujący o podłączeniu drukarki bezprzewodowej.
    Gdy nadal nie osiągniesz efektu to poproś kogoś ze znajomych by ci pomogli, zdalnie się nie da.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z drukarką HP LaserJet Pro MFP M125nw, która nie reaguje na polecenia druku, mimo że skanowanie działa poprawnie. Drukarka jest połączona bezprzewodowo, a sterowniki zostały zainstalowane z oficjalnej strony HP. Użytkownik próbował podłączyć drukarkę przez USB, jednak również nie drukuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie połączenia Wi-Fi, ustawień drukarki w systemie (czy nie jest w trybie offline), a także wykonanie testowego wydruku bezpośrednio z drukarki. Wskazano również na możliwość problemów z komputerem, jeśli testowy wydruk się powiedzie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA