logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG K10 2017 (LG-M250n) - Firmware Update - zawiesiło się na 0%

Pawelos90 09 Cze 2018 13:14 16587 11
REKLAMA
  • #1 17266406
    Pawelos90
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam,

Z powodu zablokowanego telefonu przez konto google próbowałem wgrać jakieś starsze firmware ze słabszymi zabezpieczeniami i coś musiałem nieźle namieszać (nieodpowiedni plik lub złe sterowniki/programy, nie mam pojęcia). Telefon zawiesił się i wygląda to tak jak załączonym zdjęciu, zero jakiejkolwiek reakcji.
    Proszę o pomoc.
    Załączniki:
    • LG K10 2017 (LG-M250n) - Firmware Update - zawiesiło się na 0% IMG_20180609_120219_HHT.jpg (2.86 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 17266671
    Pawelos90
    Poziom 8  
    nutergsm napisał:

Próbowałem wcześniej według tego i nie wyszło mi, wyskakiwał jakiś błąd. Może coś źle robiłem, bo jest niedokładnie wytłumaczone co instalować i w jakiej kolejności.

edit. dodam, że w serwisie chcą za to + odblokowanie google 160zł
  • #5 17267051
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1665
    Wgranie firmware nie odblokuje Ci i tak blokady frp. Bez serwisu może się nie obejść.
  • #6 17267145
    Pawelos90
    Poziom 8  
    Wiem, ale najważniejsze jest dla mnie firmware żeby telefon normlanie się włączał. Samo zdjęcie blokady google kosztuje 50zł. Dodam, że telefon jest kolegi i ja mu go tak uwaliłem, bo próbowałem obejść te blokde.
  • REKLAMA
  • #7 17376653
    Pawelos90
    Poziom 8  
    Telefon był w kilku serwisach (nawet wysłali go do serwisu lg) i mówią, że tak się się namieszało z tym oprogramowaniem, że nie da rady tego zrobić.

Znajdzie się tutaj jakiś spec, który spróbowałby go ożywić czy telefon nadaje się już tylko na śmietnik?
  • #8 17376669
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1665
    Skoro serwis LG poległ to możliwe, że to jakieś uszkodzenie hardware. Może pamięć eMMC jest uszkodzona.
    Pawelos90 napisał:
    Znajdzie się tutaj jakiś spec, który spróbowałby go ożywić czy telefon nadaje się już tylko na śmietnik?

Takie propozycje to składaj w dziale bazar GSM.
  • #10 17381144
    waylon
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Sporo słyszałem o tym, że LG mają problemy z bootowaniem. To prawda, czy to tylko kwestia konkretnych modeli? Podobno najczęściej ten problem mieli użytkownicy modelu G4.
  • #11 17381416
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1301
    waylon napisał:
    Sporo słyszałem o tym, że LG mają problemy z bootowaniem. To prawda, czy to tylko kwestia konkretnych modeli? Podobno najczęściej ten problem mieli użytkownicy modelu G4.

Cale serie, ale z roznych powodow. Tansze modele miewaly raczej problemy z eMMC ale w przypadku serii K* 2017 jeszcze o tym nie slyszalem. G3, G4, V10, G Flex maja z kolei problemy z CPU/RAMem stad "bootloopy" i rozne takie cyrki.

K10 2017 nie da sie za bardzo ubic flashem, nawet zanizajac soft i wrzucajac mu wersje z innego regionu. Nie ubil sie na tyle, zeby download mode nie dzialal a sadzac po zdjeciu download mode zostal wymuszony przez uzytkownika. Bez logu z jakiegos programu do flashowania ciezko ocenic co moze byc problemem i troche mnie dziwi, ze serwis nie byl w stanie tego postawic. W informacje, ze tel byl wysylany do serwisu LG jakos mi sie wierzyc nie chce bo raz, ze potrzebny bylby do tego dowod zakupu (chyba, ze bylo to robiona jakos "na lewo", po znajomosci) a dwa, ze serwis powinien wymienic badz zaoferowac wymiane plyty itp.

Ogolnie, przydalby sie jakis log z flashowania z3xem, octoplusem czy czyms w tym rodzaju zeby ocenic co w tej chwili w telefonie siedzi i czy soft wrzuca sie do konca.

Darmowy soft typu LG Flash Tool czy LGUP bywa kaprysny, ale ubic telefonu nie powinien.
  • #12 17387970
    Pawelos90
    Poziom 8  
    blahfff napisał:
    waylon napisał:

Cale serie, ale z roznych powodow. Tansze modele miewaly raczej problemy z eMMC ale w przypadku serii K* 2017 jeszcze o tym nie slyszalem. G3, G4, V10, G Flex maja z kolei problemy z CPU/RAMem stad "bootloopy" i rozne takie cyrki.

K10 2017 nie da sie za bardzo ubic flashem, nawet zanizajac soft i wrzucajac mu wersje z innego regionu. Nie ubil sie na tyle, zeby download mode nie dzialal a sadzac po zdjeciu download mode zostal wymuszony przez uzytkownika. Bez logu z jakiegos programu do flashowania ciezko ocenic co moze byc problemem i troche mnie dziwi, ze serwis nie byl w stanie tego postawic. W informacje, ze tel byl wysylany do serwisu LG jakos mi sie wierzyc nie chce bo raz, ze potrzebny bylby do tego dowod zakupu (chyba, ze bylo to robiona jakos "na lewo", po znajomosci) a dwa, ze serwis powinien wymienic badz zaoferowac wymiane plyty itp.

Ogolnie, przydalby sie jakis log z flashowania z3xem, octoplusem czy czyms w tym rodzaju zeby ocenic co w tej chwili w telefonie siedzi i czy soft wrzuca sie do konca.

Darmowy soft typu LG Flash Tool czy LGUP bywa kaprysny, ale ubic telefonu nie powinien.

Kolega z nim chodził po serwisach i może mi trochę ściemnia żeby naciągnąć na nowy telefon, ale jak odebrałem go z tego ostatniego serwisu to koleś powiedział, że nic się nie da zrobić, a koszt płyty to jak nowy telefon.
    Nie pamiętam co tam w nim namieszałem, może soft był dla innej wersji k10?

Jak ktoś chce się pobawić i spróbować go naprawić to mogę wysłać telefon, możemy się dogadać, jakby co to priv. Dałem też ogłoszenie w dziale bazar gsm

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z telefonem LG K10 2017 (LG-M250n), który zawiesił się podczas próby wgrania starszego firmware w celu ominięcia blokady Google. Pomimo prób naprawy, telefon nie reaguje. Użytkownicy sugerują różne metody, w tym filmy instruktażowe oraz linki do przewodników, jednak niektórzy zauważają, że wgranie firmware nie odblokuje blokady FRP. Wspomniano również o możliwych uszkodzeniach sprzętowych, takich jak uszkodzenie pamięci eMMC. Użytkownik rozważa oddanie telefonu do serwisu, ale koszty naprawy są wysokie, co prowadzi do pytania, czy telefon nadaje się do naprawy, czy lepiej zainwestować w nowy model.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA