Witam! Mam zestaw głośników aktywnych który niestety przestał działać. W momencie kiedy w nagraniu wchodziły niższe tony urywało dźwięk na ten ułamek sekundy w którym powinna zagrać perkusja tudzież bass. Pomyślałem, że naprawa tego nie może być ciężka bo tak bardzo jak o elektronice nie mam pojęcia tak domyślam się że to kondensatory przetrzymują dodatkową moc którą zużywają na głośniki basowe kiedy tego potrzeba, więc to pewnie jeden z nich. Rozkręciłem kolumnę i zobaczyłem, że jeden z kondensatorów faktycznie wychodzi z siebie. Potrzebuję pomocy w dobraniu nowego, oraz sprawdzeniu co jeszcze mogło zostać uszkodzone w zestawie głośników. Mam dostęp do voltomierza (przepraszam jeśli któraś z nazw jest zła) oraz prymitywnej lutownicy (no raczej układów scalonych czy procesorów sam nie dam rady naprawić
) Zamieszczam zdjęcia i będę bardzo wdzięczny za pomoc ponieważ głośniki tanie nie są i nie stać mnie na nowe
Umieszczam zdjęcia które zrobiłem. Oczywiście jeśli potrzeba więcej zdjęć innych elementów dajcie znać. nie będzie z tym problemu
[img-1]