logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Domoticz na Raspberry Pi Zero - błąd zapisu akcji w przełączniku

kamilmialek 09 Cze 2018 16:25 3669 3
REKLAMA
  • #1 17266759
    kamilmialek
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam w ten gorący dzień
    Pojawił się u mnie problem z domoticzem, kiedyś postawiłem domoticza na raspbeery pi zero, działał do tej pory aż któryś z domowników złamał kartę pamięci w raspbeery(nie wiem jak), i postawiłem wszystko od początku.
    postawiłem Raspbian lite, aktualizacja apt-get, i instalacja domoticza komendą
    curl -L install.domoticz.com | sudo bash

po instalacji, nie chciał się uruchomić błąd
     libssl.so.1.0.0: cannot open shared object file

a po komendzie

cd domoticz
    ./updatebeta

uruchomił się, lecz gdy zabrałem się za dodawanie czujników, i przełączników z esp, natknąłem się na problem którego nie moge znaleźć w internecie żeby ktoś coś podobnego miał(może źle szukam) więc proszę was o pomoc.
    Problem dotyczy tego że gdy zaloguję się na domoticza przez stronę 192.168.#.###:8080 i ustawiam w przełączniku akcję żeby włączał GPIO to nie moge tego zapisać, klikam w zapisz i zero reakcji gdzie zmieniam język dodaje czujniki temperatury bez problemu.
    Domoticz na Raspberry Pi Zero - błąd zapisu akcji w przełączniku

jak na zdjęciu funkcja zapisz nie działa, przez co nie mogę sterować przekaźnikami....
    Macie jakieś pomysły?
  • REKLAMA
  • #2 17301687
    tomkowal
    Poziom 1  
    Mam dokładnie taki sam problem, w logu niczego nie ma Ktoś może ma sugestię gdzie szukać?
  • REKLAMA
  • #4 17700040
    kamilmialek
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Aktualizacja pomogła, zamykam
REKLAMA