logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Högert hogert - Opinie o narzędziach firmy Högert

darsuch 13 Cze 2018 22:08 76536 5
REKLAMA
  • #1 17276642
    darsuch
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam
    Pora doposażyć mój domowy warsztat, wpadł mi w oko taki zestaw Högert HT1R232 112 el, jest w nim akurat to co mi najbardziej potrzeba, ale nie mogę znaleźć jakichkolwiek miarodajnych opinii o jakości i wytrzymałości tych narzędzi.
    Znalazłem kilka artykułów o tej firmie, ale są to raczej artykuły sponsorowane, kilka wypowiedzi na różnych forach jednak mam wrażenie że pisał je raczej przedstawiciel lub dystrybutor tej firmy.
    Prosiłbym aby wypowiedzieli się prawdziwi użytkownicy różnych narzędzi firmy Högert (Hoegert, Hogert) , czy można zaufać tej firmie?

Z góry dziękuję za wszystkie opinie.
    Pozdrawiam
    Darsuch
  • REKLAMA
  • #2 17276672
    płetwa
    Poziom 33  
    Ocena: 544
    Kolejna marka sprzedająca to samo co wszyscy NEO, Yato Proline itd. itp. tymi samymi kontenerami do Polski płyną i w tym samym porcie są wyładowywane. Jakich opinii oczekujesz, tu się niema nad czym rozpisywać.
    Widziałeś takie bity Yato:
    https://www.tim.pl/komplet-kluczy-specjalnych-hex-torx-spline-40-czesciowy-yt-0400
    Hogerty są identyczne różnią się tylko logo wytłoczonym na wieczku.
    To kolejny importer kupujący z tych samych fabryk co wyżej wymienione marki.
  • REKLAMA
  • #3 17277735
    darsuch
    Poziom 11  
    Oczywiście masz rację, można w ten sposób uprościć, jednak jak wiemy chinach można zamówić narzędzie za 1 dolara i będzie ono wykonane adekwatnie do ceny, można też w tej samej fabryce zamówić takie same narzędzie za 10 dolarów i będzie ono już dużo lepszej jakości bo będzie wykonane z lepszych jakościowo materiałów i podane będzie właściwej kontroli jakości.
    Znane są przypadki produkcji np. butów dla NIKE w fabryce w Chinach które są bardzo dobrej jakości, a następnie w tej samej fabryce, na tych samych maszynach i przez te same ręce są produkowane takie same (podróbki) buty już gorszej jakości i z gorszych jakościowo materiałów, i sprzedawanych np pod marką MIKE.
    To samo dotyczy narzędzi, sam chyba przyznasz że niektóre narzędzia marki np Topex czy Vorel wyglądają tak samo jak np Yato a jednak różnica w jakości jest spora, i dlatego moje pytanie było skierowane do rzeczywistych użytkowników narzędzi marki Högert, a nie do różnej maści teoretyków ( bez urazy).
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 17334713
    darsuch
    Poziom 11  
    Kupiłem rzeczony zestaw, Jak na razie wiele nim nie działałem , ale póki co jest ok. Jakość wykonania narzędzi, grzechotki i walizki też raczej ok. Pewnie za jakieś pół roku będę wiedział coś więcej.
  • #6 17987616
    hubig
    Poziom 11  
    Ocena: 29
    Odradzam śrubokręt izolowany Hogerta typu kombinowanego, oznaczony przez producenta jako PH1/SL5x100 (to tzw. wkrętak PH plus-minus).
    Co z tego, że cena atrakcyjna, jak nie pasuje do wycięć w śrubach PH1/SL. Po porównaniu z bardziej markowym wkrętakiem okazało się, że "płetwy" końcówki Hogerta są wyraźnie grubsze niż powinny być. Ten śrubokręt drugiej marki jest tak precyzyjnie wykonany (końcówka), że po włożeniu w łeb śruby sam się w niej trzyma (nawet gdy wkrętak jest w poziomym ułożeniu nie wypada). Hogert wręcz przeciwnie.
    Poza tym "drobnym" faktem reszta jest OK - wykonanie estetyczne, wygląd solidny, rączka chwytna, dwukomponentowa, izolacja grotu fajnie zwężona, materiały nie śmierdzą "chemią".
    Nie mam gdzie sprawdzić, ale być może Hogert opisany jako PH1/SL będzie pasował przynajmniej do śrub z większym łbem (PH2), taką mam nadzieję.
    Högert hogert - Opinie o narzędziach firmy Högert
REKLAMA