logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wysoki ping w grach przy niskim na speedtest - gdzie szukać przyczyny?

levider 16 Cze 2018 11:02 2469 5
REKLAMA
  • #1 17278952
    levider
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Dobry
    Mam problem z pingiem w grach, który jest stały 100-200i tym samym niegrywalny. Pingowanie stron 10-30, speedtest 20-60. Loss 0%. Upload i download wydają się spoko. Gdzie leży problem w takim razie?

Mam jeszcze wyciąg z WinMTR, nawet nie wiem cz przydatne
    Wysoki ping w grach przy niskim na speedtest - gdzie szukać przyczyny?st.png (38.56 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Załączniki:
    • w.TXT (1.37 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17278965
    jprzedworski
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 826
    levider napisał:
    Upload i download wydają się spoko
    Wydają się. Przy grach może być za mało. Upload jest wtedy też bardzo ważny. Co to za internet (od tego trzeba zacząć)?
  • REKLAMA
  • #3 17278983
    seb235
    Poziom 28  
    Ocena: 74
    Pierwsza sprawa w jakie gry grasz i na jakim serwerze? gdzie ten serwer się znajduje?
  • REKLAMA
  • #4 17279020
    levider
    Poziom 6  
    @jprzedworski
    No tak, zapomniałem. To radiówka, antena 1km ode mnie i widzę ją z okna. Myślisz, że jak zadzwonię do dostawcy to coś da?

@seb235
    Wczoraj próbowałem Realm Royale, gierka w fazie alpha i mogą być problemy z serwerem (Europejski), więc wybrałem słaby przykład. Dzisiaj zobaczę Fortnite, też na EU.

EDIT
    Sprawdzałem przed chwilą. Fortnite miałem ustawiony serwer na auto i łączył się nie wiadomo z czym. Ping wynosił 200-300. Teraz mam na Europę i jest 40-100. Skacze do 100 i ponad pewnie dlatego, że akurat ktoś z domowników coś oglądał.
    A jeżeli chodzi o tego Realm Royale to tam serwery są strasznie biedne i ludzie ogólnie narzekają na forach, więc możliwe, że to nie moja wina.
  • REKLAMA
  • #5 17279157
    jprzedworski
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 826
    levider napisał:
    To radiówka
    To marnie. Radiówka zawsze działa jednokierunkowo. Jak nadaje, to nie odbiera i odwrotnie - przełącza się. Dlatego zawsze, przy obukierunkowych aplikacjach jest jakiś problem. to samo jest przy Wi-Fi.
  • #6 17279171
    levider
    Poziom 6  
    Prawda. Radiówka taka już jest, ale nie narzekam
    Czyli mogę tu jeszcze coś zdziałać żeby poprawić wynik czy już nie ma co się bawić?

Miałem wcześniej neostradę. Do 10mb/s, czyli w rzeczywistości było to max 1-2mb/s. Dzwonienie 10x dziennie nic nie dawało. No porażka z nimi. Neta wywalało co 10 minut. Światłowody teraz rozłożyli i nic się więcej nie dzieje.
REKLAMA