Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

SAMSUNG A5 2017 - Wylany ekran/ pęknięta warstwa ochronna, chroniąca dostanie si

andzej_24 16 Jun 2018 13:32 3741 4
    andzej_24
    Level 1  
    Cześć,
    mam problem. Tak jak cały czas nosze telefon w etui, tak tym razem podczas jego czyszczenia spadł mi na posadzę z ok 1,2m.
    Ekran przestał działać dotykowo.a u góry ekranu powstały fioletowe plamy. Tak wiem ekran się nie wylał, bo przecież jak mogą się rozlać pojedyncze diody. Ale pytanie czy to jest uszkodzenie folii chroniącej diody OLED przed dostaniem się tlenu?
    Co mogę teraz zrobić? Czy zostało mi tylko wymienić ekran? Czy dotyk już nie będzie działał?

SAMSUNG A5 2017 - Wylany ekran/ pęknięta warstwa ochronna, chroniąca dostanie si
    fonexpl
    Level 4  
    No niestety. Pozostaje tylko wymiana LCD na nowy.
    blahfff
    Level 40  
    Zgrac dane poki co dziala bo plama bedzie sie powiekszac i potem odzyskanie danych moze byc problemem. Sam wyswietlacz z kolei do wymiany.
    zjo
    Level 28  
    Dokładnie. Czas trudny do określenia, ale z 90% pewności mogę powiedzieć, że góra za miesiąc nie będzie nic widać. Miałem podobny motyw z A5 klienta po wymianie szyby, klient odebrał w idealnym stanie, po kilku dniach przyniósł z fioletową plamą na jakichś 20% powierzchni, po tygodniu fioletowo-czarny był już cały. O przypadku samoczynnej naprawy digitizera po upadku nie słyszałem niestety...