logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja Mikrotik SXT 5 ac jako antena kierunkowa WiFi

adamEIT 19 Cze 2018 00:42 1302 1
REKLAMA
  • #1 17283962
    adamEIT
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam,
    mam pytanie czy można skonfigurować antenę SXT 5 ac (RBSXTG-5HPacD) w ten sposób ale rozsyłała sieć WiFi w danym kierunku ? W chwili obecnej mam połączoną 1 parę takich anten jako bridge, jednak połączenie zostało już uzyskane przez instalację kablową to chciałbym wykorzystać te anteny jako anteny kierunkowe WiFi.
    Czy te anteny w ogóle mają w konfiguracji taką możliwość ? Lub ewentualnie czy polecacie jakieś bardzo dobre anteny Wifi (kierunkowe lub dookólne)

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 17284813
    m.jastrzebski
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 865
    adamEIT napisał:
    Witam,
    mam pytanie czy można skonfigurować antenę SXT 5 ac (RBSXTG-5HPacD) w ten sposób ale rozsyłała sieć WiFi w danym kierunku ? W chwili obecnej mam połączoną 1 parę takich anten jako bridge, jednak połączenie zostało już uzyskane przez instalację kablową to chciałbym wykorzystać te anteny jako anteny kierunkowe WiFi.
    Czy te anteny w ogóle mają w konfiguracji taką możliwość ? Lub ewentualnie czy polecacie jakieś bardzo dobre anteny Wifi (kierunkowe lub dookólne)

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

License level = 4.
    Możesz ego użyć jako odbiornik sieci (CPE) , ale również jako regularny access point.

https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:License
REKLAMA