Witam serdecznie i ja potrzebuje żeby ktoś mi pomógł z gt02a. Chciałbym żeby działało to na stronie gps-trace Orange. Teraz szczegóły SMS komendy chodzą bez zarzutu pokazuje na google maps ładnie. Zalogowałem się na GPS trace i nie wiem jak to skonfigurować żeby śmigało. Karta jest angielskiej sieci O2 gdyż mieszkam w UK. Żadnych komend APN nie wprowadzałem w obawie że w ogóle przestanie działać. Czy mógłby ktoś mi to wszytko wytłumaczyć jakoś prostym językiem. Z góry dziekuje
Wchodzisz na id.wialon.net i szukasz swojego ID z nalepki z urządzenia. Jak je widzisz przy porcie 20448 to połowa sukcesu.
Na http://orange.gps-trace.com/ tworzysz profil. W Profilu jako urządzenie ustawiasz "Device type" jako TK110 i tam wklejasz pełne ID w pole "Unique ID", które miałeś na id.wialon.net. Jeśli było zero z przodu, to razem z zerem.
Ponowny sms już na docelowy serwer:
SERVER,666666,0,193.193.165.166,20488,0#
Wylogować się, zalogować i powinno działać.
Do bsp5020 kolego skończyły mi się prywatne wiadomości czy możesz mi podać w wiadomości prywatnej swój numer telefonu w celu dokończenia naszej konwersacji
Witam? Podłącze sie pod temat. Kupilem gps gt02a do tego karte z play, doładowania i wykupiony pakiet Internetu. Prosze o pomoc krok po kroku jak to uruchomić ponieważ nie znam sie na tym zabardzo i nic nie rozumiem z poprzednich postów.
Witam, z prawej strony bez problemu dołączam na TK110, ma ktoś pomysł jak dołączyć kolejny w lewej strony, na jakim porcie i pod jaka nazwą urządzenia?
Z góry bardzo dziekuję.
Witam, czy ktoś wie jak zmienić numer imei ?? coś się po przestawiało i jak sprawdzam numer imei wywala mi same 88888888888 oczywiście śledzić nie idzie.
pozdrawiam
Informację o nieprawidłowym numerze IMEI masz z SMS, czy tak jest widoczny na id.wialon.net ? Chcesz sprawdzić co wysyła tracker w ramce po GPRS to pisz na PW
Próbowałeś ustawienia fabryczne (jak się domyślam po temacie masz GT02A) ? Jak wyślesz sms o treści "SERVER,666666,0,193.193.165.167,20448,0#" to tutaj http://id.wialon.net/ przy porcie "20488" będziesz widział swój IMEI (fragment) (czyli teoretycznie błędny - 88888888888), ale najpierw zrób reset do ustawień fabrycznych.
kupiłem na Ali gps tracker : GT02a,włożyłem kartę orange ,za nic nie mogę ustawić GPRS na ON .Jaka powinna być komenda na prawidłowe ustawienie APN w tym lokalizatorze ? za pomoc dziękuję !!!!
Witam !!!
Proszę o pomoc, zakupiłem auto ze Szwecji przy podłączeniu kamerki do instalacji znalazłem lokalizator GPS-GSM nazwa NX50 gps:NEO-6,
GSM IMEI.......
Czy ktoś może spotkał się z takim urządzeniem, czy można go używać w naszych warunkach, czy będzie chodził na naszej karcie SIM, jakie komendy podawać. Za informację będę wdzięczny Pozdrawiam !!!
Dodano po 1 [minuty]:
Witam !!!
Proszę o pomoc, zakupiłem auto ze Szwecji przy podłączeniu kamerki do instalacji znalazłem lokalizator GPS-GSM nazwa NX50 gps:NEO-6,
GSM IMEI.......
Czy ktoś może spotkał się z takim urządzeniem, czy można go używać w naszych warunkach, czy będzie chodził na naszej karcie SIM, jakie komendy podawać. Za informację będę wdzięczny Pozdrawiam !!!
Ponawiam pytanie : "Witam, z prawej strony bez problemu dołączam na TK110, ma ktoś pomysł jak dołączyć kolejny w lewej strony, na jakim porcie i pod jaka nazwą urządzenia?
Z góry bardzo dziękuje."
Na GPS TRACE (widzę że jakaś nowa wersja) ustawiłem urządzenie TK 110 i zgodnie z tym co tam wymagają jako ID podałem pełny IMEI trackera, czyli 15 cyfr, nie tak jak było chyba w poprzedniej wersji że 11 ostatnich i 0 z przodu.
Po wprowadzeniu tych danych na GPS TRACE pojawia się:
Server IP Address: 193.193.165.37
Port: 32329
spróbowałem też tak:
SERVER,666666,0,193.193.165.37,32329,0#
Nie pomogło.
wyświetla przy porcie 20488 Unique ID złożony z ostatnich 11cyfr mojego IMEI i 0 na przodzie.Migająca wcześniej dioda połączenia gsm teraz śweci ciągle,
Zgodnie z tym co pisano w tym temacie powinienem z powrotem wysłać sms: SERVER,666666,0,193.193.165.166,20488,0# i to Uniqe ID z wialon.net wkleić do gps trace, ale tam się nie da tak krótkiego, tylko pełny IMEI.
to Dyegoo sobie daruj , na Gps Trace lepiej spróbuj .
Jeśli gt02 to mogę podpowiedzieć jak skonfigurować
jeśli możesz to pomóż mi z gps trace
zrobilem tak :
sms
factory,666666#
opd:
factory ok!
sms:
apn,666666,internet,internet,internet#
odp:
apn ok!
sms:
SERVER,666666,0,193.193.165.37,0,#
ODP:
SETUP IS OK! IP:193.193.165.37#32329#
na Gps Trace po wprowadzeniu danych czyli pełen imei niestety nie działa
nie do konca wiem co wpisac w pole DEVICE CATEGORY jesli mozesz krok po kroku ...
z góry dziekuje
wybierz z listy urządzenie TK 110 (Resiont TK110 ). Pojawią się dane do konfiguracji :
Server IP Address: 193.193.165.37
Port: 32329
Wyślij te dwa smsy na numer karty użytej w trackerze:
1. APN,666666,internet,internet,internet# ( gdzie: Apn,password,apn name,apn user,apn password)
2. SERVER,666666,0,193.193.165.37,32329,0#
uwaga :
APN,666666,internet,internet,internet# - to jest dla np. Orange
,apn name, apn user, apn password w poszczególnych sieciach mogą się różnić . Np dla Play będzie: APN,666666,internet#
bo dla tej sieci apn user, apn password zostawiasz puste
to tracker GT 02? Po wysłaniu na niego wyżej wspomnianych smsów po każdym potwierdził smsem ,,OK"? Jaka sieć ?
Co wpisałeś w pierwszym sms-ie z ustawieniami APN ?