logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie oprogramowanie do sensora VW 1c0 909 605 f na stole?

mars212 23 Sie 2005 19:40 4159 6
REKLAMA
  • #1 1758297
    mars212
    Poziom 18  
    Ocena: 44
    Czym (jakim programikiem) się dobrać do tego sensorra? ..wiem, że nie trzeba było go wymontowywać z auta, ale muszę zrobić go na stole i nie mam oprogramowania...Jeśli byłby ktoś z kolegów tak uprzejmy i podesłał na forum,lub na mailla ( mars212(_at_)o2.pl ) bybym wdzięczny...Jeśli ktoś chce za niego pieniądze, lub punkty przeleję....jeśi można to też pood które nogi podpiąć +12V, GND i linię "K" bo tego też nie wiem.. :/
  • REKLAMA
  • #2 1758610
    palala
    Poziom 24  
    Ocena: 105
    witam

program się zowie : Bosh airbag reset tools by gopel

przynajmniej tak jest napiosane na stronie : http://www.boss-tech.com/air.htm , że obsługuje

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1759127
    mars212
    Poziom 18  
    ..hmm to jest sensor SIMENS'a bynajmniej podłączając ten program pod OBD nie dało się zrobić.....
  • REKLAMA
  • #4 1760566
    mars212
    Poziom 18  
    ...dobra..odczytałem go , ae na dwa sposoby , nic nie zapisywałem, ae program nie chcia mi skasować CRASH....nie wiem daczego...wrzucam dwa pliki , które odczytaem...może wy szanowni panowie, coś poradzicie?
    SENSOR JEST od VW BORA
    Załączniki:
    • bora.rar (490 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 1913232
    mars212
    Poziom 18  
    Wiec nic... do sensorów siemensa coś by się przydało... Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 1915574
    mars212
    Poziom 18  
    ...widzę, że zainteresowanie tym tematem jest olbrzymie! Bardzo dziękuję za zainteresowanie. zamykam temat...ostatecznie sam dałem sobie radę.. Pozdrawiam!
  • #7 1971757
    Pati
    Poziom 27  
    Ocena: 409
    HEy! MAsz może wsad do tego sensora z indeksem 01?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy oprogramowania do obsługi sensora VW o numerze 1C0 909 605 F, wykorzystywanego w modelu VW Bora. Użytkownik poszukiwał programu umożliwiającego odczyt i kasowanie błędów (CRASH) sensora na stole testowym, bez konieczności montażu w pojeździe. Zaproponowano narzędzie "Bosh airbag reset tools by Gopel", jednak okazało się, że sensor jest produkcji Siemensa i program ten nie obsługuje go prawidłowo przez interfejs OBD. Użytkownik odczytał dane sensora dwoma metodami, lecz nie udało się skasować błędów. Pojawiła się prośba o informacje dotyczące podłączenia zasilania (+12V, GND) oraz linii komunikacyjnej "K". W końcowej fazie autor zamknął temat, informując, że sam poradził sobie z problemem. W dyskusji pojawiła się także prośba o wsad do sensora z indeksem 01.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA