logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6610i - brak możliwości wgrania dzwonków przez kabel COM i Oxygena

kalafior24 23 Sie 2005 20:30 5079 11
REKLAMA
  • #1 1758454
    kalafior24
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    witam.mam duży problem.kupiłem kabelek pod com-a do 6610i,telefonik wykrywa,mogę zgrać dane z niego,zdjęcia itd. ale nie mogę nic wrzucić do telefonu.żaden dzwonek ani tapetka nie wchodzi. Używam oxygena..proszę o pomoc..
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1758520
    norbi45
    Poziom 33  
    Ocena: 59
    Jeśli chcesz tylko tapety i dzwonki to użyj MobiMB. Bardzo prosty programik.
    Jeśli koniecznie chcesz oxygen to sprawdź tego.
    http://termit.uwm.edu.pl/~golden/gsm/nokia/oxygen_phone_managerii+key.zip

A tutaj masz opis i programy .
    http://www.nokia3510iluk.friko.pl/soft.html
    http://www.gsm2pc.pl/

Jeśli chcesz to ściągnij sobie ten MobiMB który tu dodałem. Na pewno zadziała.
    Załączniki:
    • MobiMB 2.4.rar (458.9 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 1758598
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    zrob tak wgrywaj kazda tapete i dzwonek jako mms zapisuj na telefonie w mmsach i potem przekopiuj do galeri tez tak miałem z paroma tymi nokiami tak samo bylo w niektorych 3100
  • REKLAMA
  • #4 1761674
    kalafior24
    Poziom 11  
    MobiMB chodzi ok. ale oxygen 2.2 nie widzi telefonu.z tego co pamiętam,to dopiero wersja 2.7 widzi wyższe modele nokii.ale dzięki za pomoc,MB mi wystarczy.Co do kopiowania mms-ów to za dużo zabawy,ale pomysł niezły...
  • #5 1769595
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    pomysl dobry i działa na 100% ale mozesz zrobic jak chcesz a co do wersji 2,7 jak bendziesz mial do niej cracka to bendzie dobrze bo inaczej lipa moze byc albo ja nie potrafie tej wersji sciagnac heh
  • REKLAMA
  • #6 4696997
    kamcio007
    Poziom 2  
    kalafior mam pytanko jak zainstalowaleś ten kabelek bo ja tez mam nokie 6610i i za chiny nie moge go zainstalować, pisze że nie odnaleziono urządzenia usb odp jakbyś wiedział:|
  • #7 4697016
    kalafior24
    Poziom 11  
    heh, kolego ten post był prawie 3 lata temu i za bardzo nie pamiętam.
    Jakiego programu używasz?
    ja kiedyś miałem kabelek pod com i miałem oxygena wersję 2.7
    Spróbuj tym programem.
    Jeśli masz pod USB to pewnie masz też płytkę ze sterownikiem-wgrałeś go?
  • #8 4697122
    kamcio007
    Poziom 2  
    ja mam usb dku-2 mam płytke, instalowalem a na oxygena trzeba sie rejesrować

Dodano po 4 [minuty]:

kurcze nie wiem ściągam teraz oxygena, jak coś będzie nie tak to napisze

Dodano po 1 [minuty]:

a pamiętasz czy to był orginalny kabelek?

Dodano po 3 [minuty]:

aha system czytał ci kome bo mi niechce czytać wogóle koma mam winXP i pisze mi że nie rozpoznano urządzenia USB, jak zainstalowaleś ten kabelek?
  • #9 4697507
    kalafior24
    Poziom 11  
    odinstaluj stery, potem podłącz kabelkiem fona i zacznij od dodawania nowego urządzenia. jak poprosi o sterowniki to podaj mu ścieżkę do płytki.
    kabelek był podrabiany ( ten mój) chyba za 5 zł na allegro.
  • #10 4702251
    norbi45
    Poziom 33  
    kamcio007 napisał:
    ja mam usb dku-2 mam płytke, instalowalem a na oxygena trzeba sie rejesrować

Ta nokia nie działa z kablem DKU-2.

Do tej nokii potrzebny jest kabel USB DKU-5 lub CA-42, lub kabel na RS-232 (COM)
  • #11 4808963
    maciek21994
    Poziom 1  
    dajcie mi sterowniki do kabla do noki 6610i model kabla CA-42
  • #12 4808994
    norbi45
    Poziom 33  
    Są na www.nokia.com.pl

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy wgrywania dzwonków i tapet do telefonu Nokia 6610i za pomocą kabla COM i programu Oxygen. Telefon jest wykrywany, a dane można z niego zgrać, jednak nie udaje się przesłać plików multimedialnych. Zalecane jest użycie programu MobiMB, który jest prosty i skuteczny do przesyłania tapet i dzwonków. Oxygen w wersji 2.2 nie obsługuje modelu 6610i, natomiast wersja 2.7 powinna działać, choć wymaga rejestracji i ewentualnego cracka. Alternatywnie można przesyłać dzwonki i tapety jako MMS-y, a następnie kopiować je do galerii telefonu, co jednak jest mniej wygodne. W kwestii kabla, model DKU-2 nie jest kompatybilny z Nokia 6610i; potrzebny jest kabel USB DKU-5, CA-42 lub kabel RS-232 (COM). Problemy z instalacją kabla USB często wynikają z braku sterowników lub użycia podrabianych kabli. Sterowniki do kabla CA-42 można znaleźć na oficjalnej stronie Nokia. Instalacja kabla wymaga odinstalowania poprzednich sterowników i ręcznego wskazania ścieżki do sterowników podczas dodawania nowego urządzenia w systemie Windows.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA