logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NOKIA 6610i - brak połączenia z komputerem przez kabel DKU-5 FOOF

kamil_chy 02 Mar 2006 17:56 1130 2
REKLAMA
  • #1 2366264
    kamil_chy
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    witam. wiem ze temat juz był poruszany ale mam problem z kablem do nokii 6610i. posiadam kabel DKU-5. FOOF. zainstalowałem dołączone do niego sterowniki. zainstalowałem OXYGENA 2.4.0.1 no i za pierwszym razem komp połączył się z telefonem. wgrałem sobie lecz po szczytaniu danych nie zdązyłem wgrać sobie niczego, komp stracił bezpowrotnie połączenie z telefonem, które mimo deinstalacji sterowników i oprogramowania oraz ponownego zainstalowania nie odzyskał polączenia. nie wiem co może być przyczyną gdzieś czytałem ze dopiero OXYGEN 2.7 czyta te modele ale nie wiem czy to prawda. w czym może być problem ?
  • REKLAMA
  • #2 2366997
    ŁukaszMan
    Poziom 11  
    kabel DKU-5 to jak sądze kabel USB. Ja miałem kiedys taki telefon i kabel na USB.Powiem tak na orginalnych sterownikach nic mi nie działało. Więc zainstalowałem sterownik PL23031, który tworzy wirtualny COM.Po instalacji wchodzisz w zarzadzanie>menadżer i w COM I LPT i tam powinien wyswietlić się komunikat Prolific USB-to-Serial Comm Port(COM3,lub inny).uruchamiasz OPM i działa. Jak byś chciał ten sterownik to podaj e-maila.Jakieś pytania to GG.
  • #3 2367705
    kamil_chy
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Witam i próbowałem na różne sposoby i bezskutecznie jak w opcjach wezmę na potrt gdzie jest DKU -5 jet w lewym dolnym rogu jest ikonki i po jej wskazaniu kursorem jest komunikat DKU połączenie udane. jednak nie wykrywa telefonu. i bez rezultatów zmieniania portów w opcjach , jeszcze jest DAU-9P/FBUSlecz nic sie nie zmienia, wiec nie wiem czy trzeba zainstalować ten programik co bedzie wykrywał jako COM, gdyz na samym początku wykryło go i jak juz stracił połączenie tak juz go nie odzyskał. A ewentualnie jaka jest nazwa tych sterowników co zamieniają na COM to ściągnął bym i tak spróbował.

Dodano po 23 [sekundy]:

cichy4163(_at_)wp.pl
REKLAMA