logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Packard Bell EasyNote TE - Błąd zatrzymania Win 10 (" niebieski ekran"

smobil 23 Cze 2018 09:57 4908 5
REKLAMA
  • #1 17291630
    smobil
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Wnuczka wyłączyła przez przypadek nieprawidłowo mi laptopa, po włączeniu pojawia się stale komunikat o błędzie, po czym komputer uruchamia się ponownie. Raz włączył się komunikat o automatycznej naprawie błędu, po tym skierowało mnie do kilku opcji rozwiązania problemu, tam jedynie mogłam w " opcjach zaawansowanych " wybrać " przywracanie systemu " ( inne opcje nie włączały się) Przywracanie systemu zakończyło się pomyślnie o czym poinformowana zostałam komunikatem i zgodnie z nim dokonałam ponownego uruchomienia - niestety niebieski ekran znów przywitał mnie od nowa wraz z towarzyszącym mu restartem i tak cały czas. Porad ze strony suportu windowsa dot. w/w problemu nie mogę zrealizować bo funkcje/ procesy nie uruchomiają się? Czy mogłabym liczyć na jakąkolwiek, przystępnie wytłumaczoną ( jestem starszą kobietą, nie wszystko odnośnie komp. rozumiem ) pomoc? Dołączam zrzut ekranu po przywracaniu systemu - jaki obecnie się wyświetla ( wcześniej był to komunikat o błędzie zatrzymania ).
    Z góry Państwu za pomoc / porady dziękuję.
    Packard Bell EasyNote TE - Błąd zatrzymania Win 10 (" niebieski ekran"
  • REKLAMA
  • #2 17291642
    Rastko2015
    Poziom 13  
    Ocena: 60
    Witam, ma Pan dostęp do jakiegoś nośnika (płyta CD, pamięć USB) z instalatorem systemu Win 10? Można spróbować naprawić właśnie za pomocą instalatora.
  • REKLAMA
  • #3 17291667
    smobil
    Poziom 10  
    Nie mam, niestety :(
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 17291903
    smobil
    Poziom 10  
    Mam możliwość pobrania ... czyli pobieram system od nowa, tworzę nośnik instalacyjny i dalej kończą się moje umiejętności ... ?
    Nagrałabym na pendrive ( nie mam odpowiednich płyt ) więc proszę o pomoc odnośnie dalszego postępowania za pomocą pendrive.
    Jeszcze jedno mam u siebie na laptopie oryginalny Win 10, po aktualizacji w tym roku z Win 8.1 - sąsiadka, u której bym pobierała system ma Win 7 - czy w związku z tym, że nie ma licencji na win 10 nie naliczą jej opłat za to pobranie?

Dodano po 3 [godziny] 25 [minuty]:

... trochę poczytałam i o ile poradziłabym sobie z zainstalowaniem systemu ( tak myślę ) to nie przeskoczę sprawy sterowników, tu ugrzęzłam :( nie mogę znaleźć odpowiednich do ewentualnego pobrania, strona :
    http://www.packardbell.com/pb/pl/PL/content/download
    oferuje jedynie sterowniki do Win 8.1 ( org. do tego modelu laptopa), znowu na innych stronach można pobrać sterowniki ale nie wiem czy są one właściwe i jak miałabym z nimi dalej postępować ... a może zabieram się do tego nie tak? ... chyba mnie to przerosło :( a szkoda, bo jestem "babką" która lubi radzić sobie we własnym zakresie ale teraz hmmm ... trudno.
  • #6 17445060
    smobil
    Poziom 10  
    oddałam do serwisu
REKLAMA