logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chrobotanie w Citroen C5 mk7 2.0 HDi przy dynamicznym ruszaniu

arasss20 24 Cze 2018 12:12 1551 1
REKLAMA
  • #1 17293695
    arasss20
    Poziom 1  
    Cześć wszystkim. Mam problem z moim Citroenem C5 mk7 2.0 HDi 136 km z automatyczną skrzynią biegów. Otóż gdy dynamicznie ruszam z miejsca w zasadzie muszę pedał gazu wcisnąć prawie bądź do samego końca słychać takie chrobotanie ( Nie wiem jak nazwać ten dźwiek ) w lewym przednim kole. Podkreślam że słychać to tylko przy ruszaniu, gdy jadę i wcisnę pedał gazu do końca wszystko jest jak być powinno. Przeszukałem już dużo internetów i byłem u 1 mechanika który stwierdził że raczej będzie to problem ze skrzynią.. Niestety ja do końca nie jestem przekonany do jego zdania bo czytałem też gdzieś że może to być problem np z przegubem wewnętrznym. Czy ktoś z was miał może podobny problem ?
  • REKLAMA
  • #2 17295057
    adamkk11
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Prawdopodobnie dobrze przeczytałeś, takie między innymi są objawy zużytego przegubu wewnętrznego, ale również może to być łożysko w skrzyni w które ten właśnie przegub wchodzi, podnieś auto z tej właśnie strony i sprawdź luz na obwodzie koła, jeśli nie ma nadmiernego luzu czyli do ok 3cm to obstawiam bym łożysko na mechanizmie roznicowym tam gdzie właśnie wchodzi przegub wewnętrzny, luz na tym łożysku przy większym obciążeniu powoduje tarcie mechanizmu o obudowe
REKLAMA