logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Avermedia Bt TV&FM problem ze sterownikami pod Xp

Kukiz18 24 Sie 2005 00:03 1958 7
REKLAMA
  • #1 1759169
    Kukiz18
    Poziom 21  
    Ocena: 38
    Czesc. Mam karte radiowo-telewizyjna.
    Mam do niej sterowniki pod win 95&98&ME
    Wszystko wtedy chodzi idealnie, gorzej gdy chce ja zainstalowac pod Xp.
    Producent nie dał sterowników pod XP.
    Szukałem wszedzie i miałem duzo sterownikow pod XP. Wieksza czesc wywaliłem bo wogóle nie chodziła. Miałem jeden dosc dobry ale po jakims czasie od zainstalowania zaczeło sie piepszyc.
    Samo właczało sie i wyłaczało "MUTE" co jakies 5s . Raz był dzwiek raz nie. Teraz na radiu chodzi normalnie ale na telewizorze co jakis czas włacza sie jakis tryb pełnoekraowy, gdzie ekran jest podzielony na kilka czesci i pokazuja sie tam kanały w małych okienkach. np kanał 041,042,043,044,045,046 itp.
    Nie da sie nic obejzec bo co jakis czas sie to włacza.

Jesli ktos miał takie urzadzenie i ma do niego sprawdzone sterowniki pod Xp, albo wie gdzie je znaleźc to bardzo prosze o pomoc.

Z tego co wiem to urzadzenie nazywa sie

AVERMEDIA

po wyciagnieciu karty z komputera odczytałem:

-w miejsce gdzie wchodzi antena z radia i telewizora (całosc jest obudowana jakas blaszka z dziurkami) na obudowie (blaszce) pisze

PHILIPS
    jest tam tez naklejona naklejka i pisze tam tak:

3139 147 13921L
    FM1256/PH hm
    SV21 9815
    MADE IN SINGAPORE

-na płytce karty telewizyjnej znajduje sie wielki układ scalony, oto dane z niego

BT
    Bt 848KPF
    VIDEO DECODER
    BF5199.2 9805
    KOREA.

Oto dane jakie znalazłem .
    Bardzo prosze o pomoc bo juz nie wiem co z tym robic.
    PZDR!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1763593
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    Na firmowej stronie AverMedii leżą sterowniki.Żle szukałeś.Sam ich używam.
  • #4 1765077
    rewik
    Poziom 18  
    Ocena: 61
    Jeśli jeszcze ich potrzebujesz daj znać na pw
  • REKLAMA
  • #5 1769576
    Kukiz18
    Poziom 21  
    tak faktycznie. Jest ich tam pełno, tylko ktory mam wybrac. Sa jakies: Capture, tv-phne 98 ..itd.
    Ktore sa do mojej karty???.Zainstalowałem jedne. Telewizor chodzi ale mnie mam radia:(
  • REKLAMA
  • #6 1769641
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    Bierzesz do swojej karty.Chyba się jakoś nazywa?
    Ostatnie sterowniki to 4.13.(cały pakiet,razem z aplikacją do odtwarzania.Co oznacza "niemam radia"? Radio włączasz w tej samej aplikacji co TV,tylko musisz stroić-szukać stacji.
  • #7 1771983
    Kukiz18
    Poziom 21  
    na stronie Avermedia sa sterowniki. Ale jest ich tam wiele rodzajów. A ja nie wiem ktory wybrac. Na samej gorze sa dane mojej karty ale nie ma tam nazw typu: Capture, tv 98, tv phone 98, with remote... itd. A na mojej karcie nie ma zadnych takich symboli i nie wiem ktory wybrac.

oto link ze sterownikami. Sami zobaczcie
    http://www.avermedia.com/cgi-bin/support_download.asp

a z radiem chodzi o to ze wogole w aplikacji nie ma mozliwosci jego właczenia (nie ma przycisku)

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy instalacji i działania karty radiowo-telewizyjnej Avermedia pod systemem Windows XP, dla której producent nie udostępnił oficjalnych sterowników. Sterowniki przeznaczone dla Windows 95/98/ME działają poprawnie, natomiast pod XP pojawiają się problemy, takie jak samoczynne włączanie i wyłączanie funkcji "MUTE" oraz nieprawidłowe wyświetlanie obrazu telewizyjnego w trybie pełnoekranowym z podziałem na wiele małych okienek z kanałami. Użytkownik poszukiwał sterowników kompatybilnych z XP, jednak większość dostępnych wersji nie działała poprawnie. W odpowiedziach zasugerowano pobranie sterowników z oficjalnej strony Avermedia, gdzie znajduje się wiele wersji sterowników, w tym pakiet Avertv431.zip zawierający tuner i drivery. Wskazano również na konieczność wyboru sterowników odpowiednich do konkretnego modelu karty oraz na fakt, że funkcja radia powinna być dostępna w tej samej aplikacji co telewizja, wymagająca ręcznego strojenia stacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA