logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do PixelView BT878 FM na Windows XP - gdzie znaleźć?

Luckskywalker 17 Sty 2006 14:18 7015 16
REKLAMA
  • #1 2190398
    Luckskywalker
    Poziom 21  
    Ocena: 124
    Witam,jak w temacie..poszukuje sterowników do karty PixelViev BT878 FM pod WIN XP.Tylko prosze bez odp :"google.pl".Szukałem ..straciłem juz cierpliwosc..moze ktos ma taka karte.
  • REKLAMA
  • #2 2190489
    norek90
    Poziom 13  
    Ściągnij sobie program dscaler z http://dscaler.org działa dobrze z wieloma tunerami i nie wymaga sterowników (przynajmniej mi działa bez) :D. PixeView też napewno obsługuje.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2190554
    Konraadek
    Poziom 12  
    ja posiadam taką kartę, mam sterowniki pod W2k o ile się nie mylę łamane przez XP.A poza tym,skoro śmiga pod 2000 to pod XP też bez problemów. Jeśli chcesz to daj znać.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 2190566
    Luckskywalker
    Poziom 21  
    --->Konraadek,przydały by sie bardzo,ile "waza"?da rade na maila?jak tak to wyslij jak mozesz na lucksky(_at_)o2.pl , z góry wielkie THX!!!
  • #6 2191406
    Luckskywalker
    Poziom 21  
    Zainstalowałem drivery,ale strasznie mi to obciaza kopma.procek 100%.pozatym ja jakich kanalach szukac TV itp?bo pierwszy raz w zyciu bawie sie karta TV a nawet nie wiem czy jest w pełni sprawna.
  • #7 2191499
    Konraadek
    Poziom 12  
    po pierwsze to musisz przestawić opcję Antena / Kabel . to sprawi, że wyszukiwanie będzie na odpowiednich kanałach. Na zwykłej antence powietrznej złapać można około 4 programów. Wszystko zależy od warunków atmosferycznych ;) Na kablówce...to wiadomo jak jest...ile masz tyle złapiesz. Mi tak bardzo nie obciąża procka, lubię czasami zrobić sobie mały ekranik z TV w rogu z opcją "always on top" i zapitalam w Wordzie, PaintShopie itd... i jakoś nie odczuwam pogorszenia. A ten programik co ci podesłałem jest super...normalnie zgrywasz sobie program "jak magnetowidem" z kompresją w locie.Wszystko oczywiście zależy od sprzętu. Ja pracuję na Athlon 1700+ MHz i 512MB RAM. Luzik, nic nie gubi, dźwięku nie opóźnia.Jeśli coś, to pisz na mojego prywartnego emaila, postaram się pomóc.Strzalka.Konrad
    PS. i nie pamiętam na jakich kanałąch nadeje w eterze tvp. poszukaj na całym paśmie, a chodzi mi po głowie kanał 18, 21, 33. tam też gdzieś będzie polsat.Jak na kablówce to spoko, ja łapię około 30 programów i nawet Canal+ można odkodować.
  • #8 2191516
    Luckskywalker
    Poziom 21  
    Kompa to raczej wina nie jest..przestawiłęm opcje na antene powietrzna,i podłączylem ant.podejrzewam ze z karta moze byc cos nietak.
  • REKLAMA
  • #9 2191530
    Konraadek
    Poziom 12  
    spokojnie, to nie karta, jest dobra...ale na antenie powietrznej będzie Ci ciężko coś znaleźć.A nawet śmiem twierdzić, że nic nie znajdziesz.Spróbuj podłączyć się pod kablówkę, bo ja mieszkam na parterze i na powietrznej udało mi się tylko raz coś złapać i to nic widać nie było, trochę dźwięku było.Oczywiście takim krótkim kabelkiem podłącz sobie kartę tv do karty dźwiękowaj, bo inaczej nic nie będzie słychać. Kabelek z obu stron wtyk mały jack.powodzenia
  • #10 2191543
    Luckskywalker
    Poziom 21  
    Karte podłączyłem do anteny "siatkówki" na normalnym TV mam 6 programow na tej antenie.pozatym to obciazenie procka 100% jest nienormalne. no i jescze to ze dostałęm ta karte za free od kumpla co tez nie miał sterów do niej i nie mogł jej uruchomic
  • #11 2191636
    Konraadek
    Poziom 12  
    100% to raczej nic dobrego. nie ma mnie teraz w domu, jestem w pracy,ale jak wrócęto później zerknę ile zasobów u mnie taka karta pochłania. Skoro masz siatkówkę...to przełącz sobie w opcjach źródło ANTENA, w innych właściwościach PAL-D.Chociaż takie opcje to przy pierwszym uruchomieniu karty się ustawia.Czasami w wyboerze zamiast PAL-D jest po prostu POLSKA strefa,wiec musisz tam to ustawic. I jak juz zacznie szumic, bedziesz widzial ciarki na ekranie to połowa sukcesu.Trzeba będzie poszukać programów. Daj znać czy masz ciarki na ekranie,czy jak coś szukasz to w eterze to czy szumi karta, czy latają ciarki. Chodzi o to czy w ogóle karta startuje. Jak juższumi to wystarczy dobrze po eterze pośmigać. Od razu powiem Ci, że sam komputer wprowadza zakłócenia, chodzi o częstotliwości,ale ogólnie jest spoko. 1.5h film kompresuje do divix'a 700MB w locie w rozdzielczości 352 na 288 pixeli. 572x486 gubi klatki,ale jak cośto daje rade z gorszym dźwiękiem ;) walcz, choć na siatkówce będzie Ci ciężko.Ale jeśli jest ustawiona i w ogóle to poradzisz sobie.
  • #12 2191679
    MiL999
    Poziom 26  
    Ocena: 75
    Odinstaluj sterowniki i zainstaluj program JTV. Nie wymaga sterowników, jest szybki a obraz na nim uzyskany jest najlepszy wsrod programow ktore widzialem.
  • #14 2193544
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #15 2193969
    Timmy2
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Czesc wszystkim.sory ze sie wtrące ale nie bede zakładał nowego tematu.mam tez problem z pixel tv pro.mianowicie pod 98 super.Ale pod xp klapa,mam teraz 2000 idzie jakos ale jest strasznie nieostry obraz,nic nie idzie zrobic.płyta epox 2,26ghz radeon9000 wywala czasem bład
    nie znaleziono punktu wejscia procedury SUnMaplS_ip_EBP_16 w biblotece kernel32.poogladac idzie ale o zgraniu czegos nie ma mowy pod 98 tez nie najlepszy był efekt compresowalem divx 5,21 moze macie jakies recepty .Miałem niby stery pisalo pod xp ale to lipa nic nie szlo.Dzieki za wszelka odpowiedz i pomoc.
  • #16 2196680
    Timmy2
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Timmy2 napisał:
    Czesc wszystkim.sory ze sie wtrące ale nie bede zakładał nowego tematu.mam tez problem z pixel tv pro.mianowicie pod 98 super.Ale pod xp klapa,mam teraz 2000 idzie jakos ale jest strasznie nieostry obraz,nic nie idzie zrobic.płyta epox 2,26ghz radeon9000 wywala czasem bład
    nie znaleziono punktu wejscia procedury SUnMaplS_ip_EBP_16 w biblotece kernel32.poogladac idzie ale o zgraniu czegos nie ma mowy pod 98 tez nie najlepszy był efekt compresowalem divx 5,21 moze macie jakies recepty .Miałem niby stery pisalo pod xp ale to lipa nic nie szlo.Dzieki za wszelka odpowiedz i pomoc.

Juz jest ok dscaler jest git temat zamkniety
  • #17 2903625
    Luckskywalker
    Poziom 21  
    oki,wiec zamkniety:P,dzieki wszystkim

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano sterowników do karty TV PixelView BT878 FM działającej pod systemem Windows XP. Użytkownicy sugerowali użycie programów takich jak DScaler, JTV oraz MoreTV 3.53 PL, które nie wymagają dedykowanych sterowników i dobrze współpracują z kartą PixelView. Sterowniki pod Windows 2000 działają również pod XP, co potwierdzono, jednak ich instalacja może powodować wysokie obciążenie procesora (100%). Problemy z odbiorem sygnału na antenie powietrznej były omawiane, zalecano podłączenie do kablówki dla lepszego odbioru. Konieczne jest odpowiednie ustawienie opcji antena/kabel oraz standardu sygnału (PAL-D lub polska strefa). Wskazano także strony z zasobami sterowników, np. prolink.pl oraz tv-cards.com. Użytkownicy dzielili się doświadczeniami dotyczącymi jakości obrazu, kompresji w locie do formatu DivX oraz problemów z kompatybilnością i stabilnością oprogramowania pod XP. Ostatecznie problem rozwiązano poprzez zastosowanie programu DScaler.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA