logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hyundai Getz 1.1 2004r. - Czy używana tarcza sprzęgła 7mm będzie odpowiednia? [pilne]

tdkmn 25 Cze 2018 22:59 1047 5
REKLAMA
  • #1 17296906
    tdkmn
    Poziom 2  
    tdkmn - witam ; muszę wymienić tarczę sprzęgła i mam pytanie - jeśli założę drugą używaną o gr. 7-mm będzie dobra?
    [ pilne]
    Załączniki:
    • Hyundai Getz 1.1 2004r. - Czy używana tarcza sprzęgła 7mm będzie odpowiednia? [pilne] ad0c73184e2e867d97c87e8bf0e1.jpg (36 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17297432
    carrot
    Moderator Samochody
    Ocena: 3563
    Weź najpierw suwmiarkę, albo inną prostą linijkę i połóż na docisku sprzęgła, czy nie jest zapadnięty
    Co do tarczy, to ile okładziny zostało do łbów nitów ?
  • REKLAMA
  • #3 17298858
    tdkmn
    Poziom 2  
    carrot napisał:
    Weź najpierw suwmiarkę, albo inną prostą linijkę i połóż na docisku sprzęgła, czy nie jest zapadnięty
    Co do tarczy, to ile okładziny zostało do łbów nitów ?

nic nie mogę zmierzyć nawet niema co tu do mierzenia tarcza jest do wymiany, samochód jest na chodzie i jeżdzę nim , ale tylko sporadycznie gdyż na wyższych obrotach sprzęgło sie ślizga
    zdjęcie tarczy załączone w pierwszym pytaniu jest do kupna na allegro w opisie facet
    podaje że ma gr.7 mm na zdjęciu w powiększeniu widać że nity są schowane ,ale nie widać dokładnie jak głęboko dlatego pytam innych co mieli z tym styczność ile to jest
    te 7 mm i ile mógłbym na tej grubości pojeżdzć [ jezdzę bardzo mało ]
    nowe tarcze są drogie dlatego wystarczyła by mi używana, tylko pytanie ile jest właśnie te 7 mm.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 17304223
    tdkmn
    Poziom 2  
    zed71 napisał:
    https://allegro.pl/tarcza-sprzegla-hyundai-accent-getz-1-i7424926593.html
    za 40zł masz nową. inna sprawa że warto zmienić całe sprzęgło (z dociskiem i łożyskiem)- do dostania za 200-300zł, bo jest ta sama cena robocizny

dzięki za rade , chyba tak zrobię
  • #6 17310634
    tdkmn
    Poziom 2  
    witam ;kupiłem nowe sprzęgło - komplet
    będę wymieniał z kolegą wiedzy w tym temacie trochę mam
    ale jednak prosił bym kogoś o podpowiedz co mam po kolei robić
    chodzi mi abym czegoś nie pominął.
REKLAMA