logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chrome - reCaptcha nie chce weryfikować

Pawdedi 29 Cze 2018 23:16 7521 11
REKLAMA
  • #1 17304301
    Pawdedi
    Poziom 7  
    Ocena: 3
    Witam
    Mam taką zagadkę z recaptcha np logując sie na pewne strony a raczej na większosc gdy trzeba wybrac odpowiednie puzle zdjęciowe i zweryfikowac nie moge tego zrobic bo zdjecia ktore odznaczam momentalnie zanikaja a jak klikne zweryfikuj to wyskakuje na czerwono komunikat (przejrzyj takze nowe obrazy)biore zaladuj nowe obrazy i ciagle to samo az wkoncu pojawia sie (sprobuj ponownie pozniej). Jeszcze tydzien temu rozwiązywalem ponad 10 obrazkow raz mniej raz wiecej az sie udawalo lecz juz cos bylo nie tak a w tym momencie calkowicie nie moge nic zrobic jestem przyblokowany.Czy to wina IP czy cos innego z siecią? Ktos moze coś wie w tym temacie?Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam:)

Ps. a tu dodam jeszcze te zdjecia jak to wygląda.

Chrome - reCaptcha nie chce weryfikowaćChrome - reCaptcha nie chce weryfikować Chrome - reCaptcha nie chce weryfikować
  • REKLAMA
  • #2 17304313
    makosuu
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 369
    Skąd masz internet? Ktoś jeszcze używa? Może coś niepożądanego na komputerze masz?
  • #3 17304338
    Pawdedi
    Poziom 7  
    Play online na karte modem USB.Korzystam tylko ja, od jakis 2 tyg zaczelo sie tak rypać takto bylo ok rozwiazywalem puzle tylko raz i przechodzilo.SPrawdzalem Essentialem nie ma wirusow, czyscilem cclinerem i anti-malwarem usuwalem zagrozenia a problem nadal jest no chyba ze zle cos wyczyscilem czy sprawdzilem albo mam slabe programy do tego.
  • REKLAMA
  • #4 17304958
    KOCUREK1970
    Ocena: 5328
    Spróbować z inną przeglądarką, albo zresetować ustawienia tej obecnej.
  • #5 17305117
    Pawdedi
    Poziom 7  
    na 3 innych przegladarkach to samo, po resecie chrome nadal bez zmian.
  • #6 17305122
    KOCUREK1970
    Jaki system operacyjny?
    Na innych komputerach, smartfonie dzieje się tak samo?
  • #7 17305143
    Pawdedi
    Poziom 7  
    Windows 7 i tylko ten komputer uzywam, na tel wszystko ok.
  • REKLAMA
  • #8 17305158
    KOCUREK1970
    Skoro na fonie wszystko ok, to problem gdzieś w systemie.
    Nie wiem, czy jest sens tracić czas na szukanie co to spowodowało (bo nic to może wcale nie dać a czas stracony) - ja bym zainstalował system na nowo.
    Albo z ukrytej partycji recovery system przywrócić (w sumie to tez format).
  • #9 17305169
    makosuu
    Ocena: 369
    Komputer używa innego łącza (z modemu USB), więc ja bym podłączył komputer np. przez telefon i sprawdził czy dalej jest ten problem/
  • #10 17305185
    Pawdedi
    Poziom 7  
    Przepraszam za pomylke jednak na fonie tez wyskakuje dokaldnie to samo z recaptcha, tylko na tel. uzywam danych komórkowych i jest to inny numer lecz tez siec play.
  • REKLAMA
  • #11 17305220
    KOCUREK1970
    To może to nie jest problem u Ciebie - tylko jednak po "drugiej" stornie, czyli od strony danego serwera czy strony www?
  • #12 17305256
    Pawdedi
    Poziom 7  
    i co moge w takiej sytuacji zrobic? moze jakies ustawienia zmienic proxy czy tym podobne?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z weryfikacją reCaptcha w przeglądarce Chrome, gdzie zdjęcia do zaznaczenia znikają, a komunikat o błędzie sugeruje, aby spróbować ponownie później. Problem występuje na komputerze z systemem Windows 7 oraz na telefonie korzystającym z danych komórkowych w tej samej sieci (Play). Użytkownik sprawdził komputer pod kątem wirusów i użył programów do czyszczenia, ale problem nadal występuje. Inni użytkownicy sugerują sprawdzenie ustawień systemowych, ewentualne przywrócenie systemu lub zmianę połączenia internetowego, a także rozważenie, czy problem nie leży po stronie serwera.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA