logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

jaki domofon lub wideodomofon obsuguj ący zaczep o poborze > 500 mA

nakand 30 Cze 2018 12:53 525 5
REKLAMA
  • #1 17304831
    nakand
    Poziom 11  
    Witam, może ktoś wyciągnie pomocną dłoń i doradzi jak wyjść z problemu. Uszkodził mi się stary wideodomofon pracujący na zaczepie elektromagnetycznym(rygiel przy furtce) 12V, pobierający prąd AC 450mA, lub DC około 800mA. Nie mam możliwości zmiany rygla za duża przeróbka przy słubku. Poszukuję domofonu lub wideomofonu lub pomysłu jak obsłużyć ten rygiel ? większość sprzętu na rynku podaje napięcie 12V ale amperarz do max 500mA. Z domu idzie 6 przewodów jednożyłowych.
    Z góry dziękuję za porady.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 17305426
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    To zamiast rygla załóż przekażnik, który z dodatkowego zasilacza załączy Ci np. DC 800 mA.
  • REKLAMA
  • #3 17306201
    nakand
    Poziom 11  
    Dzięki za odpowiedź, instalacja do domofonu jest 15 letnia , pod koską brukową itd. dodatkowe zasilanie do słupka jest niemożliwe aby zasilić elekrozaczep. Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem?
  • REKLAMA
  • #4 17306539
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1273
    nakand napisał:
    Nie mam możliwości zmiany rygla za duża przeróbka przy słubku.

????? Nie da się go wyjąć czy nie da się zdaniem kolegi zastąpić go innym?
    model typ?
    nakand napisał:
    Z domu idzie 6 przewodów jednożyłowych.

I to się zgadza. 4 żyły pod komunikację i dwie pod dodatkowe zasilanie zaczepu. Można to zrobić tak jak napisał kolega @ Tracer2 lub kupić wideodomofon który nie zasila bezpośrednio zaczepu a ma jedynie po stronie kamery zestyk np commax. Można też liczyć na farta i podłączyć ten zaczep pod wideodomofon obsługujący max 500mA, ale to już loteria....
  • REKLAMA
  • #5 17307119
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    nakand napisał:
    Dzięki za odpowiedź, instalacja do domofonu jest 15 letnia , pod koską brukową itd. dodatkowe zasilanie do słupka jest niemożliwe aby zasilić elekrozaczep. Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem?

Ten przekażnik nie ma być w słupku tylko przy nowym urządzeniu i ma podawać napięcie w/g życzenia na 2 druty które idą do starego elektromagnesu...
    No prościej to już chyba nie można a rysować nie będę :P
  • #6 17308295
    nakand
    Poziom 11  
    Dzięki za pomoc!
REKLAMA