logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Sony Cybershot DSC W-830 - Stały biały ekran, pikselowa linia wcześniej

blazkowicz 01 Lip 2018 09:29 894 5
REKLAMA
  • #1 17305987
    blazkowicz
    Poziom 11  
    Ocena: 22
    Wyświetlacz po włączeniu aparatu DSC W-830 jest całkowicie biały (od razu, nie ma żadnych napisów Cybershot przy włączaniu itp). Zdjęcia/nagrywanie filmów działa.
    Przed zabieleniem na amen, pojawiła się przechodząca pionowo przez wyświetlacz wielokolorowa "pikselowa" linia o grubości ok 7mm. Działał tak 1-2dni, następnie wyświetlacz okazjonalnie był biały po włączeniu, po restarcie był normalny (z pikselową linią). Teraz jest biały za każdym włączeniem aparatu.

Da radę to naprawić? Czy usterka jest poważniejsza?
  • REKLAMA
  • #2 17310442
    PrzemekChola
    Poziom 8  
    Możliwe, że to pasek (przewód) łączący wyświetlacz z aparatem nie styka albo jest uszkodzony w inny sposób.
    Wyświetlacz się obraca?
  • REKLAMA
  • #3 17313693
    blazkowicz
    Poziom 11  
    Wyswietlacz się nie obraca (nigdy sie nie obracał).
    Co ciekawe czasem po długim nieużywaniu (kilka godz) po włączeniu ekran działa (z pikselowymi paskami). Następnie po wyłączeniu i włączeniu znowu jest biały i musi odczekać żeby ekran działał (choć nie zawsze zadziała).

Aparat jest w ciągłym użytku na wyjeździe i zdarzyło się kilka razy że upadł, więc rozłączenie tej taśmy poniekąd by pasowało. Jedynie to że czasem wyświetlacz załączy czasem nie ciekawi.
  • REKLAMA
  • #4 17313766
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 17314973
    blazkowicz
    Poziom 11  
    Niestety jestem na kilkumiesięcznych wakacjach i nie mam możliwości zamówienia (przenoszę się co kilka dni).
    Można spróbować czegoś bez wymieniania części?
  • #6 18074887
    blazkowicz
    Poziom 11  
    Do zamknięcia, wymieniłem wyświetlacz.
REKLAMA