logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Połączenie radia Command NTG2 ze zmieniarką

KOSBIT 01 Lip 2018 10:09 1905 3
REKLAMA
  • #1 17306050
    KOSBIT
    Poziom 1  
    Witam mam problem może ktoś pomoże w samochodzie Mercedes ML 2008 mam zamontowane radio Comand NTG 2 dokupiłem do niego na allegro po numerze zmieniarkę MH3512 łacznie ze światłowodem .zmieniarka ma trzy kable zasilajace Czerwony myslę że to + 12 ,czarny - masa i żółty - nie wiem gdzie go podłączyć, oraz oczywiście dwa wejścia optyczne tez nie opisane gdzie wej, gdzie wyj. Ponadto radio nie miało zaprogramowanej zmieniarki, z tyłu radia ma zwartą pentlę światłowodu na wejściach . Co z tym robić , może ktoś podpowie
  • REKLAMA
  • #2 17930064
    kakis
    Poziom 11  
    Wtyczkę od zasilania masz już gotową za schowkiem wpinasz i gotowe, kabelkiem optycznym łączysz zmieniarkę z radiem wejście - wyjście. co do podłączenia to tyle. Jak by nie chodziło to zamień miejscami optyczne kabelki . Jeśli nadal nie chodzi to musisz aktywować programem Mercedes Star tam jest opcja dodadaj do pętli lub jakoś podobnie to było
  • REKLAMA
  • #3 17938106
    gsmline
    Poziom 24  
    Ocena: 30
    W164 NG2 ma tylko 2 złącza optyczne TX/Rx do których już jest podpięty moduł pod siedzeniem z tyłu lewa strona.
    Ja mam problem taki że musiałem zamknąć pętle przy radiu by działało nie wiem od czego jest ten
    mod.
    DC UHI MOST
    nie ma w sobie bluetooth.
    myślę że to moduł od telefonu.
    ciekawe czy gdy podmienię na taki z bluetooth to będzie działać?
  • #4 17938665
    kakis
    Poziom 11  
    Można dokupić viseeo moduł co wsuwasz tam zamiast telefonu i działa bluetoth. Nie działa z iphonami jak coś. Z tylu to jest na czytnik dvd player. Zmieniarkę masz w schowku pasażer i tam jest oryginalna wtyczka z tego co pamietam za schowkiem przyklejona taśma żeby nie pukała
REKLAMA