logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop Lenovo Z50 - problemy z grafiką w CS:GO, sterowniki Nvidia 840m

mykeno12 04 Lip 2018 20:19 585 5
REKLAMA
  • #1 17312410
    mykeno12
    Poziom 2  
    Witam. Mam problem z moim laptopem, a konkretnie problem z grafiką. Mój bratanek grał sobie na moim sprzęcie w cs:go i wszystko było dobrze, aż do czasu...

https://www.youtube.com/channel/UCfVJglnirnhns3S0u55Vx2Q?view_as=subscriber

Pojawiło się coś takiego jak na tych dwóch filmikach (niestety musze pominąć blokade). Dodam, że mam inne gierki, jakieś stare i tam wszystko dobrze, np. half life czy cs 1.6 tylko tutaj się coś zepsuło. Wszystko dobrze działa prócz tej gry ! Przeinstalowywałem sterowniki graficzne i nic. Robiłem reinstall systemu i też nic nie pomogło. Wyskoczyło z dwa razy powiadomienie:
    "Sterownik ekranu przestal dzialac, ale odzyskal sprawnosc
    Karta graficzna to Nvidia GeForce 840m, a drugi intel HD graphics
    Z góry dziękuje za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 17313105
    rtj71
    Spec od komputerów
    Ocena: 351
    Stare gry nie obciążają na tyle karty graficznej żeby sterownik się 'wysypywał'. Spróbuj odinstalować sterowniki, potem usunąć wszystkie pozostałości tym programem:
    http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

Zainstalować nowe sterowniki, jeśli to nic nie da - najprawdopodobniej karta graficzna się 'kończy', tzn. będzie do naprawy, koszt to około +-300zł. wymiana układu na nowy.
  • REKLAMA
  • #3 17314146
    mykeno12
    Poziom 2  
    Programem lepiej instalować sterowniki czy ręcznie wszystko wyszukać ?
  • REKLAMA
  • #4 17314761
    rtj71
    Spec od komputerów
    Ręcznie zainstaluj, przy tych programach do wszystkiego trzeba bardzo uważać bo sporo niepotrzebnych rzeczy się instaluje.
  • REKLAMA
  • #5 17316574
    mykeno12
    Poziom 2  
    instalowałem, ale nic nie dało, a gdy włączyłem grę to się za chwilę zamknęła i wywaliło mi komunikat "Dostęp aplikacji csgo.exe do sprzętu graficznego został zablokowany !"
  • #6 17317006
    rtj71
    Spec od komputerów
    To tak jak wyżej pisałem, grafika się kończy.
REKLAMA