logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

jak zdiąć blokadę CHILD-LOCK z TV SHARP 21HS50C GA1E ?

serwisancik 24 Sie 2005 16:42 5782 6
REKLAMA
  • #1 1760930
    serwisancik
    Poziom 16  
    Ocena: 44
    jak zdiąć blokadę CHILD-LOCK z TV SHARP 21HS50C z chasis GA1E ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1763059
    serwisancik
    Poziom 16  
    W tryb serwisowy da się wejś właśnie tak jak jest opisywane w tej instrukcji czyli VOL- i P+ a następnie włączyś włącznikiem sieciowym.
    Tylko że to menu jest całkiem inne.Nie ma możliwości wejcia w NWM.
    W ogóle taka funkcja nie widnieje.
    U mnie w tv jest wyświetlany dany parametr i przeważnie się go zmienia z 0 na 1 lub odwrotnie.
    jest funkcja HTL (tryb hotelowy) jest ustawione na 0.
    Jak np: załącze na 1 to potem w menu nie widać wcale funkcji strojenia.
    A jak wyłącze to jest tak samo.
    Chodzi tu o zdięcie Child locka.A taka opcja nie wystepuje w tej instrukcji.
    proszę o pomoc co dalej.

Mój tryb serwisowy wygląda tak jak w tym pliku udostępnianym na elektrodzie ale tam też nic nie ma na ten temat.

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic16761-60.html#1670769

Czytałem na forum że w niektórych sharpach sciąga się tą blokadę poprzez VOL- kluczyk z pilota jednocześnie po wcześniejszym właczeniu odbiornika.następnie menu .przechodzimy na kluczyk i wbijamy nowy pin.
    Ale ta opcja u mnie nie działa.
    Może jakiś jeszcze inny trick jest na to??
  • #4 1765904
    serwisancik
    Poziom 16  
    bardzo proszę o pomoc.Muszę to zrobić.

Zapłace 10zł dla tego kto mi pomoże!!!

najlepiej konto w banku Inteligo.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 1766000
    Richi
    Poziom 39  
    Ocena: 143
    To ci powinno pomóc.
    Załączniki:
    • Sharp 21HS50590 child lock.pdf (286.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 1766155
    serwisancik
    Poziom 16  
    Właśnie o taka informacje mi chodziło.
    TV odblokowany.
    Wszystkie programy muszą być odblokowane aby mozna było wejść w funkcje programowania bez wyświetlania klucza.

Sedeczne dzięki.
    Reszta formalności na PW ;-)
  • REKLAMA
  • #7 1766200
    Richi
    Poziom 39  
    Ocena: 143
    Nie ma problemu,
    ważne że pomogło we właściwym czasie.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy zdjęcia blokady CHILD-LOCK w telewizorze SHARP 21HS50C z podwoziem GA1E. Aby zdjąć blokadę, należy wejść do trybu serwisowego, co można zrobić kombinacją przycisków VOL- i P+ oraz włączeniem zasilania. Jednak w dostępnych menu serwisowych nie występuje bezpośrednia opcja dotycząca CHILD-LOCK ani NWM. W niektórych modelach SHARP blokadę usuwa się poprzez jednoczesne naciśnięcie VOL- i kluczyka na pilocie po włączeniu odbiornika, a następnie wprowadzenie nowego kodu PIN w menu serwisowym. Wskazano, że wszystkie programy muszą być odblokowane, aby uzyskać dostęp do funkcji programowania bez wyświetlania klucza. Podane linki do forum elektroda.pl zawierają szczegółowe instrukcje dotyczące trybu serwisowego, jednak brak tam bezpośredniej informacji o CHILD-LOCK dla tego modelu. Ostatecznie potwierdzono, że zastosowanie opisanej metody pozwoliło na odblokowanie telewizora i dostęp do pełnej funkcjonalności programowania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA