logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak podłączyć programator czasowy HugoMuller do oświetlenia? 6 przewodów, 3 schematy.

homer89 13 Lip 2018 21:51 681 2
REKLAMA
  • #1 17327726
    homer89
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam zakupiłem programator czasowy do sterowania oświetleniem zamiast włącznika. Mówili że będzie proste w podłączeniu niestety nie dałem rady proszę o pomoc. Mam 6 przewodów 3 z kabla zasilanie i 3 z kabla do lampek na zewnątrz. Żółte są spięte razem, ochronny. Zostają 2 niebieskie czyli 0 i 2x faza brązowy. Mam dwa schematy jeden z instrukcji pl i drugi z instrukcji de oba różne, i trzeci schemat z tyłu programatora proszę o wytłumaczenie krok po kroku jak to podłączyć ewentualnie które kable mam rozgałęzić i jak to podpiąć. Proszę o pomoc.
    Załączniki:
    • Jak podłączyć programator czasowy HugoMuller do oświetlenia? 6 przewodów, 3 schematy. DSC_0172.JPG (6.82 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak podłączyć programator czasowy HugoMuller do oświetlenia? 6 przewodów, 3 schematy. DSC_0173.JPG (1.43 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak podłączyć programator czasowy HugoMuller do oświetlenia? 6 przewodów, 3 schematy. DSC_0174.JPG (6.55 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17328025
    homer89
    Poziom 10  
    Na zdjęciu z programatorem czarny przewód jest podpięty pod L, a niebieski pod N tak na zdjęciu wyszło przesunięcie.

Dodano po 11 [godziny] 11 [minuty]:

Moje połączenie wygląda tak czy jest dobrze z góry dziękuję za pomoc nie chciałbym go spalić
    Załączniki:
    • Jak podłączyć programator czasowy HugoMuller do oświetlenia? 6 przewodów, 3 schematy. DSC_0175.JPG (6.64 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 17328220
    homer89
    Poziom 10  
    Schemat jest ok
REKLAMA