Witam. Mam taki problem. Posiadam dekoder ax hd51 4Kbox (producentem tego sprzętu jest ax technology - dawny opticum), a w nim mam włożona do czytnika kartę nc+ (seca calemeon caid 0100) oraz moduł CAM CI+ Cyfrowego Polsatu. Otóż problem polega na tym, że kanały które sa w simulcrypcie (kodowaniem z nc+ i cyfrowego polsatu) gryzą się w sytuacji, gdy niektóre z nich nie są w pakiecie z cyfrowego polsatu, a są w pakiecie z nc+. Problem opisze na następującym przykładzie. Otóż w pakiecie nc+ start mam kanał tv republika (kanału tego nie mam w pakiecie z cyfrowego polsatu). Jeśli mam jednocześnie włożoną kartę i moduł, to na tym kanale mam tylko obraz, a nie mam dźwięku. Natomiast gdy chcę oglądać kanały takie jak np cinemax 1 i 2, eleven sports 1,2,3 (z modułu cyfrowego polsatu), to mam ciemność na telewizorze, a mam dźwięk). W ustawieniach modułu CI+ Cyfrowego Polsatu w zakładce Zadania Modułu CI mam przypisane kanały, które chcę oglądać z poziomu modułu wraz z przypisanymi caidami). Mój soft w dekoderze ax hd51 4Kbox to OPENATV 6.1 wraz z zainstalowanym pluginem ciplushelper (2.3-r10). Tylko na tym pluginie wykrywany jest moduł CI+ cyfrowego Polsatu. Na inych pluginach ciplus helper np. 4.6 moduł jest niewykrywany
Co mam zrobić, dograć aby jednocześnie przy włożonym module cyfrowego polsatu i karcie nc+ móc oglądac kanały, bez potrzeby wyciągania karty lub modułu
Co mam zrobić, dograć aby jednocześnie przy włożonym module cyfrowego polsatu i karcie nc+ móc oglądac kanały, bez potrzeby wyciągania karty lub modułu