logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

- Podłączenie nc+ go z telewizorem smart

TRZESLAW 16 Lip 2018 11:24 68466 12
REKLAMA
  • #1 17331626
    TRZESLAW
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Tak jak w temacie. Interesuje mnie czy można udostępnić jakoś obraz z komórki na telewizor tak żeby można było oglądać nc + go. Dodam, że próbowałem zainstalować sama aplikacje na telewizorze ale coś się nie udało. Próbowałem również udostępnic obraz z komórki na tv za pomoca smart view'a ale obraz został zablokowany przez sama aplikacje. Po połączeniu laptopa z tv za pomocą hdmi normalnie wszystko działa. Czytałem coś o wifi directe ale nie wiem do końca jak się za to zabrać i czy jest to w ogóle możliwe. Może ma ktoś inny pomysł jak sobie z tym poradzić ?

TV - philips 43pus6162/12
    telefon - samsung galaxy s8
  • REKLAMA
  • #3 17331766
    TRZESLAW
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Hmm.. udało mi się udostępnić film z ytbe. Musiałem skasować poprzednie połączenia miracast, może to komuś w przyszłości pomoże. Co do samej aplikacji nc+ go nawet nie mam opcji, która umożliwia mi przesłanie tego obrazu na telewizor. Może to wina aplikacji.
  • REKLAMA
  • #4 17331862
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 17523588
    Raiz3n
    Poziom 11  
    Ocena: 76
    Siemka, pozwolę sobie zapytać tutaj. Czy jeśli dokupię sobie do telewizora TV Box to będę mógł na nim korzystać z ncplusgo?
  • #6 17524025
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 17525906
    Raiz3n
    Poziom 11  
    Matka ma full pakiet nc i dostalem od niej login i haslo. Narazie ogladam sobie mecze na kompie i tak sie zastanawialem czy jak kupie taki tv box to bedzie smihac na tv
  • REKLAMA
  • #8 18289971
    Monangel
    Poziom 3  
    Ocena: 35
    Póki co na boxy (TV) nie ma aplikacji, trzeba wgrać tę z tabletu a wtedy pilotem nie ma sterowania tylko myszką podpięta do boxa. Upierdliwe to.
  • REKLAMA
  • #9 18291616
    Raiz3n
    Poziom 11  
    Heh dzieki za szybką odp. Od roku ogladam z myszką podłączoną tak jak mowisz, kupiłem tx3 mini.
  • #10 18333820
    lukaszablowski
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Cześć, pytanko działa Wam ta apka nc+go tablet na tv. Mam tcl 55ep660x1 i aplikacje zainstalowałem, loguje się wszystko ok ale jak chce włączyć jakiś program to mnie wywala z apki. Macie jakieś pomysł?

Pozdrawiam
  • #11 18383003
    patrykd76
    Poziom 11  
    Ocena: 30
    Jeśli można zainstalować KODI na telewizorze (na tych z Android TV na ogół się da) to można w KODI pooglądać NC+ GO.
    Tu link jak to zainstalować: https://kodiwpigulce.pl/jak-zainstalowac-dodatek-ncgo-w-kodi-18-poradnik/
    U mnie na Philipsie 55PUS7334 działa bezproblemowo. Aplikacja tabletowa NC+GO 5.12.1 działała z zacięciami, a największym problemem było brak ikonki do aplikacji NC+ w menu telewizora..
  • #12 20791814
    braksow
    Poziom 1  

Witam,
    Jak się udało jednak zainstalować w telewizorze aplikację nc+?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o możliwość przesyłania obrazu z aplikacji nc+ go na telewizor Philips 43PUS6162/12 z telefonu Samsung Galaxy S8. W odpowiedziach zasugerowano, że można przesyłać obraz, jeśli oba urządzenia są w tej samej sieci WiFi, a także wskazano na problemy z aplikacją nc+ go, która może nie mieć opcji przesyłania obrazu. Użytkownicy dzielili się doświadczeniami z instalacją aplikacji na telewizorach oraz korzystaniem z TV Box, jednak zauważono, że aplikacja na boxy może wymagać dodatkowych kroków, takich jak użycie myszki. Wspomniano również o możliwości korzystania z KODI do oglądania nc+ go na telewizorach z Android TV.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA