Witam, mój problem moze dotyczyc dedykowanego geforca gt710m w systemie win 10 x64. Po
reinstalacji systemu i zainstalowaniu sterownika nvidia mam krytyczne zatrzymania systemu:
-problem z plikiem nvlddmkm.sys
-driver IRQL non less or equal
-system thread exeption not handled
-video sheduler internal error
-DPC watchdog violation
równiez przy windows update w trakcie instalacji składników grafiki, programie Lenovo
diagnostic tool.
Laptop był kupiony z ogłoszenia z zainstalowanym win 10 x64, ma jedynie 2 gb ram 1333
jednak uzytkowałem go bezproblemowo przez ok 2 tyg. ma słuzyc głównie do gier i rozrywki.
Niektóre tytuły które działały na średnich i wysokich ustawieniach (głównie wys. tekstury
bez niektórych efektów) MGS phantom pain (30fps cap) Skyrim, Flaming Cliffs 2, Arma3 (low)
karta nie generowała artefaktów.
Moze ktos zetknął sie z podobnym problemem.
Chciałbym zapytac równiez o własciwą kolejnosc instalacji sterowników
P.S Prosze o wyrozumiałosc, jestem nowym uzytkownikiem forum, to mój pierwszy post i nie
posiadam ogólnie mówiąc zbyt dużej wiedzy technicznej
reinstalacji systemu i zainstalowaniu sterownika nvidia mam krytyczne zatrzymania systemu:
-problem z plikiem nvlddmkm.sys
-driver IRQL non less or equal
-system thread exeption not handled
-video sheduler internal error
-DPC watchdog violation
równiez przy windows update w trakcie instalacji składników grafiki, programie Lenovo
diagnostic tool.
Laptop był kupiony z ogłoszenia z zainstalowanym win 10 x64, ma jedynie 2 gb ram 1333
jednak uzytkowałem go bezproblemowo przez ok 2 tyg. ma słuzyc głównie do gier i rozrywki.
Niektóre tytuły które działały na średnich i wysokich ustawieniach (głównie wys. tekstury
bez niektórych efektów) MGS phantom pain (30fps cap) Skyrim, Flaming Cliffs 2, Arma3 (low)
karta nie generowała artefaktów.
Moze ktos zetknął sie z podobnym problemem.
Chciałbym zapytac równiez o własciwą kolejnosc instalacji sterowników
P.S Prosze o wyrozumiałosc, jestem nowym uzytkownikiem forum, to mój pierwszy post i nie
posiadam ogólnie mówiąc zbyt dużej wiedzy technicznej