Witam, kupiłem używanego Lenovo G560 bez dysku. zmieniłem procesor z oryginalnego Pentium P6000 na i7 740qm, wsadziłem dysk i zainstalowałem Windows 10, który przy pomocy asystenta aktualizacji zaktualizował sie do najnowszej wersji. Wszystkie sterowniki zainstalowały się poprawnie oprócz tych od Nvidii, próbowałem różnych, i tych ze strony lenovo i z nvidii, i zawsze kończyło sie tym, że przy instalacji wyskakiwał błąd o tym że nie znaleziono zgodnego sprzętu graficznego, chociaż w menedżerze widać karte, jako podstawową. Po aktualizacji bios do najnowszej wersji problem się dalej powtarza. Wcześniej była też druga karta zintegrowana z procesorem P6000. Myślałem że to może przez technologie Optimus/switch występuje problem, bo w i7 nie ma zintegrowanej grafiki, ale raczej nie sądzę żeby powodowało to problem, nie mogłem tego sprawdzić bo w biosie nie ma możliwości wyłączenia switcha bądź ustawienia tylko dedykowanej grafiki. Wolałbym żeby format to była ostateczność, ale jak nic nie wyjdzie to spróbuję zainstalować karte na czystym systemie (bez żadnych aktualizacji) Ma ktoś pomysł co mogę jeszcze zrobić aby zainstalować grafikę?
To czego już próbowałem:
-uruchomienie ponowne
-aktualizacja bios
-instalacja sterowników z wyłączonym podpisywaniem sterowników (shift+restart)
-próba instalacji przez nvidia Expirence
-SlimDriver też nic nie znalazł
To czego już próbowałem:
-uruchomienie ponowne
-aktualizacja bios
-instalacja sterowników z wyłączonym podpisywaniem sterowników (shift+restart)
-próba instalacji przez nvidia Expirence
-SlimDriver też nic nie znalazł